Alzheimer Café organiseert voorlichting over "Omgaan met de veranderlijke werkelijkheid"

13-09-2017, 14:30 | Lezersnieuws | Servanda

Hardinxveld Giessendam - Zorgaanbieders in Hardinxveld-Giessendam, Servanda en Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Dordrecht e.o. Alblasserwaard en Vijfheerenlanden organiseren gezamenlijk op 27 september a.s. een ontmoetingsavond in verpleeghuis Tiendwaert .

Met de zorg voor iemand met dementie kunt u tegen veel vragen aanlopen. Deze avond gaan we met elkaar in gesprek over vragen zoals: "Wie betrek ik bij de zorg?" en "Hoe kan ik leren omgaan met de andere werkelijkheid?". Het geheel zal ondersteund worden met korte filmpjes.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie.

De toegang en consumpties zijn gratis.

Voor vragen wat betreft Alzheimer café Hardinxveld-Giessendam kunt u terecht bij Piety Nijhoff, tel 06-27209336 of p.nijhoff@rivas.nl

Voor vragen over dementie kunt u 7 dagen en nachten per week bellen met de Alzheimer-telefoon: 0800-5088. Of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl