Henk Boot en Jaco Vonk blijven winnen in interne competitie van schaakclub De Giessen en LInge

16-01-2016, 20:40 | Lezersnieuws | Tim Schakel namens schaakclub De Giessen en Linge

Geen verrassingen in deze ronde, al moest Henk Boot er vol voor gaan om zonder kleerscheuren deze ronde door te komen. Hij won in zijn partij tegen Louis Rutgers een kwaliteit na een openingsfout, maar Louis kromde zijn rug en ging er eens goed voor zitten, zeker toen Henk verzuimde om door pakken.

Louis verkreeg tegenkansen, maar ook Henk liet zich in deze fase van zijn sterke kant zien en wisselde aanval en verdediging goed af. Uiteindelijk behield hij zijn voordeel en slaagde hij erin de partij over de streep te trekken. Een zwaarbevochten maar wel verdiende overwinning.

Concurrent Jaco Vonk had het een stuk eenvoudiger en won relatief eenvoudig van André van Wingerden. Eddy Korevaar kwam niet verder dan remise in zijn partij tegen Hans Karelse en raakt beide koplopers steeds meer uit zicht. Het lijkt erop dat de strijd om het kampioenschap wordt uitgevochten tussen Henk Boot en Jaco Vonk.

De komende week staan de tweede ronde van de bekercompetitie en de externe uitwedstrijd van het derde team tegen Moira Domtoren 4 uit Utrecht op het programma.