• BDUmedia

Havenspektakel in Hardinxveld-Giessendam

H'VELD-G'DAM In Boven-Hardinxveld is het op zaterdag 16 september groot feest. Rondom de haven vindt die dag het Havenspektakel plaats. Een hele dag vol sportieve en gezellige activiteiten voor iedereen van alle leeftijden. Dit vindt plaats ter gelegenheid van het HAGI-festival 2017, op dezelfde plaats waar zestig jaar terug een hele week tal van activiteiten waren. Belangstellenden zin welkom tussen 11.00 uur en 18.00 uur.

Tijdens het Havenspektakel geeft de Nederlandse kampioen freestyle jetski een demonstratie op het water. Ook de Reddingsbrigade laat haar activiteiten en mogelijkheden zien en de brandweer zorgt voor een nadere kennismaking met haar werkzaamheden, zowel op de wal als op het water. Daarbij zal het spelelement zeker niet worden vergeten. Ook zijn er rondvaarten mogelijk, onder meer met speciale RIB-boten.

Er komt een quadbaan en een bubblewalk. Ook een bootcamp met circuit voor sportoefeningen en een stormbaan. Kinderen kunnen marshmellows bakken. Tijdens de gehele dag zijn er uitvoeringen van het Shantykoor Ahoy, het Arkels Visserskoor en De Havenzangers.

De winkeliers hebben met elkaar een gezellige braderie georganiseerd, die bestaat uit zo'n dertig kramen. Hier is van alles te koop, te zien en te beleven. Ook kunnen de kinderen zich hier laten schminken. Er is een bezichtiging van schepen mogelijk en op het haventerrein wordt die dag ook een sfeervol terras ingericht, waar de band Savonds Als Het Donker Wordt diverse optredens zal verzorgen.

Zie voor meer informatie www.hagifestival.nl