• Politie
  • Politie

Politie houdt twee mannen aan na bedreiging op A15 bij Hardinxveld

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politie heeft vorige week twee mannen aangehouden, na een bedreiging met een pistool op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten dinsdag 6 maart 2018 op Facebook. Agenten kregen zaterdagavond 24 februari rond 21.30 uur een melding van een bedreiging met een vuurwapen. "Een automobilist reed op de A15 richting Rotterdam en werd bij Hardinxveld-Giessendam bedreigd met een pistool. Meteen gingen meerdere agenten naar de A15 waar zij diverse posities innamen. Uiteindelijk zagen zij de auto rijden. Hierop zijn de agenten er achteraan gegaan en gaven ze in afwachting van extra politie-eenheden hun positie aan de meldkamer door," zo schrijven de agenten van Politie Drechtsteden Buiten.

Uiteindelijk kon de auto ingesloten worden en van de A15 worden gehaald. De inzittenden werden uit de auto gehaald. In de auto werd een taser aangetroffen. Beide mannen, een 27 jarige Rotterdammer en een 41 jarige Antwerpenaar, werden aangehouden voor verboden wapenbezit en zijn overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Later heeft de recherche het onderzoek naar het vuurwapen en de bedreiging voortgezet. Na dit onderzoek heeft de Officier van Justitie besloten om de zaak tegen de bijrijder te seponeren en heeft de 27-jarige bestuurder uit Rotterdam een dagvaarding voor het stroomstootwapen en de bedreiging ontvangen.

Foto's: Politie Drechtsteden Buiten.