• Persfoto Wolter Kroes
  • Persfoto Gerard Joling

Programma HAGI-festival krijgt vorm

H'VELD-G'DAM In september van dit jaar zal het hele dorp Hardinxveld-Giessendam in het teken staan van het HAGI-festival. Drie weekenden met daartussen doordeweekse activiteiten gaan herinneren aan het zestig jaar terug samenvoegen van de toenmalige gemeenten Giessendam en Hardinxveld. Er worden veel activiteiten georganiseerd, voor een breed publiek. En dat alles is mogelijk dankzij de inzet van velen en de sponsoring door bedrijven en instellingen.

Het programma van het festiavl begint steeds meer vorm te krijgen. Het HAGI-festival begint met een kindermiddag op 6 september, waarin De Grote Piratenshow centraal staat. Vanaf 14.00 uur is er een tweeënhalf uur durend feest voor de kids, die gevraagd worden verkleed te komen. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-- inclusief drinken e.d. De kaartverkoop voor dit in de Wielewaal plaatsvindende evenement is intussen gestart. Donderdagavond 7 september vindt er in sporthal de Wielewaal een grote HAGI-kwis plaats, waarin diverse teams het tegen elkaar gaan opnemen. Deelname is gratis en elk team speelt voor een door hun gekozen doel.

De vrijdag 8 september 2017 staat in het teken van een Dance-avond. Naast diverse lokaal bekende dj's zoals bijvoorbeeld DJ Merain en DJ Symon, treden er ook heel bekende dj's op, met namen als Mark With a K en Brennan Heart. De verkoop van kaarten is al gestart en deze kosten € 15,-- in de voorverkoop en € 20,- aan de zaal. Op zaterdagavond 9 september treden diverse bekende artiesten op: Gerard Joling, Wolter Kroes en Gebroeders KO. De kaartverkoop hiervan (€ 15,-- in de voorverkoop en € 20 aan de zaal) is van start.

Op donderdag 14 september is er het HAGI-dictee in de bibliotheek in Neder-Hardinxveld. Deelname is gratis; wel vooraf reserveren. De zaterdag daarop vindt het havenspektakel plaats, met in en rond de gemeentehaven in Boven-Hardinxveld tal van activiteiten. De brandweer en de reddingsbrigade geven er demonstraties, er zijn rondvaarten mogelijk, koren treden er op en er zijn activiteiten voor de jeugd. Andere mogelijke activiteiten zijn nog in voorbereiding. Op 21 september is er in Restaurant Kampanje een business-event, op vrijdag 29 september organiseren de gezamenlijke winkeliers 'Heel Hardinxveld Bakt' en zaterdag 30 september staat helemaal in het teken van cultuur & historie. Dat begint met een openlucht-ontbijt op de Dam, waarna er van alles te doen is in en om Museum De Koperen Knop.

Meer informatie over dit festival op www.hagifestival.nl. Kaarten voor de Grote Piratenshow, de Dance-avond en de Artiestenavond zijn verkrijgbaar bij Tapperij Damrak, Foyer de Wielewaal, Café het Peultje en Cafetaria Wielwijk.