• Vriendenschaar-ASVD

    Richard van Hoek Fotografie

Overwinning voor Vriendenschaar

CULEMBORG Vriendenschaar heeft zich prima hersteld van de nederlaag van vorige week door op eigen terrein te winnen van ASVD uit Dronten. In een leuke korfbalwedstrijd liep de thuisploeg de eerste 20 minuten achter de feiten aan, maar nog voor de rust werd een voorsprong genomen, die in de 2e helft niet meer in gevaar kwam.

Na een snelle openingstreffer van Christian Brouwer zorgden vooral de ASVD-dames in het eerste deel van de wedstrijd ervoor dat Vriendenschaar op achterstand werd gezet. De acht damesdoelpunten van de eerste negen Drontse treffers waren er debet aan dat pas in de het 2e deel van de eerste helft Vriendenschaar het heft in handen kon nemen.

OMMEKEER Met een time-out bracht trainer Patrick Bezemer de ommekeer. De Vriendenschaar-dames gingen meer verdedigende druk geven en kregen hun tegenstandsters onder controle. Ook aanvallend bleef de CABholland formatie gevaarlijk en kwamen er gevarieerde aanvalscombinaties met treffers uit diverse handen. Na een 7-7 stand na 20 minuten, namen de groenzwarten door Milou van Dijk en Céline van Meteren een 9-7 voorsprong, en die werd niet meer uit handen gegeven. Hoewel ASVD met veel inzet mee bleef scoren, hield Vriendenschaar het iniatief, waardoor er een ruststand van 15-12 op het scorebord kwam.

NIEUWE SPELREGELS In de 2e helft kon het publiek wennen aan de nieuwe spelregels, waarbij er acht wissels (ook erin en eruit) zijn toegestaan, wat vooral tactisch mogelijkheden geeft. Beide trainers maakten daar volop gebruik van, waardoor de wedstrijd wel wat rommeliger werd.

Zo werd schutter Nolan den Boer (die licht geblesseerd was begonnen) nadat hij voor 16-12 had gezorgd, in de verdediging vervangen door Rob Visser, die daarmee zijn competitiedebuut in het eerste maakte. Vervolgens kwam bij 17-13 Nolan den Boer weer terug in de aanval om voor 18-13 te zorgen. Toen de blessure van den Boer verergerde werd hij in de aanval vervangen door junior Daan Brouwer. Die zag zijn eerste schot meteen door de mand zag vallen, en er na een kwartier een 19-13-voorsprong was genomen. Na nog twee tactische wissels was Jorrit Muilwijk van vak gewisseld en was de voorsprong 20-15.

In het laatste kwartier eiste het hoge tempo en de vele wisselingen hun tol en kwamen beide teams nog maar moeizaam tot scoren. Met een eindstand van 22-18 behaalde Vriendenschaar een verdiende overwinning en kan het volgende week met vertrouwen op bezoek gaan Amicitia. Die wedstrijd in Vriezenveen begint om 15.30 uur.

De Vriendenschaar-doelpunten werden gescoord door: Jorrit Muilwijk en Nolan den Boer ieder 5 x , Christian Brouwer en Milou van Dijk ieder 3 x, Céline van Meteren en Daan Brouwer ieder 2 x, Linda Rieske en Sander de Wit ieder 1 x.