• Cees vd Wal

Molenstichtingen Alblasserwaard samen verzekerd

SLIEDRECHT De Stichting tot Instandhouding van Molens Alblasserwaard Vijfheerenlanden (SIMAV) en de Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk (SWEK) gaan hun molens samen verzekeren. Beide stichtingen zetten zich in voor het behoud van molens die een belangrijk onderdeel vormen van het bijzondere aangezicht van deze regio. Gezamenlijk beheren de stichtingen ruim vijftig molens in de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden.

Op initiatief van SIMAV is een unieke samenwerking met SWEK ontstaan om gezamenlijk de assurantieportefeuille voor brand- en stormschade aan te pakken. Dit levert een forse besparing op. Een bijkomend voordeel van dit verzekeringspakket is dat ook andere eigenaren van molens en gemalen in de regio hiervan gebruik kunnen maken. De verzekering is afgesloten via de Rabobank. ,,Beide stichtingen maken zich hard voor het behoud van molens in de regio. Als lokaal betrokken bank waren we er al trots op dat wij deze stichtingen en diverse moleneigenaren als klant hebben. Met dit initiatief kunnen we de samenwerking verder uitbreiden en verbeteren," aldus Martin de Graaf en Cok de Jonge, risicospecialisten Rabobank.

SIMAV-penningmeester Henk van Dieren en directeur Cees van der Vlist van de SWEK zijn tevreden. ,,Beide organisaties hebben sterke wortels in de regio met een groot hart voor de iconen van deze streek. Al die molens werken al eeuwen samen om de streek te behouden. Het is mooi dat die samenwerking nu ook op dit gebied tot voordelen leidt."