De Bourgondiër is verhuisd

Advertorial

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Bourgondiër is op 2 maart verhuisd van de Peulenstraat naar Den Bogerd 24 (naast Bakkerij Klootwijk). De fraaie delicatessenzaak verkoopt Hollandse en buitenlandse kazen, fijne vleeswaren, salades, olijven en tapenades, vers gebrande noten, wijnen en porten, chocolade en nog heel veel meer. De klant heeft bovendien de keuze uit een wekelijks wisselend aanbod aan soepen en maaltijden uit eigen keuken. Eigenaar Berry Bresser ziet de opening van de nieuwe zaak als de kroon op zijn werk.

Berry startte op 1 januari 2006 in een knus pandje aan de Peulenstraat 166a. Vier jaar geleden verhuisde De Bourgondiër naar een groter pand in dezelfde straat op nummer 208. En dan nu, precies tien jaar nadat hij koos voor het zelfstandig ondernemerschap, deze prachtige winkel. ,,Ons assortiment komt hier net wat beter tot zijn recht", vindt hij. Wie de zaak eens goed bekijkt, begrijpt wat er bedoeld wordt. Het assortiment is uitgestald langs de wanden en in de vitrines die in carrévorm midden in de zaak staan opgesteld. Dit maakt het voor de klanten mogelijk om letterlijk een rondje door de zaak te maken. De hammen uit Spanje en salami's uit Italië, die boven de afdeling fijne vleeswaren zijn opgehangen, verhogen de ambachtelijke uitstraling van de winkel. Berry laat weten dat er binnenkort nog meer bijkomen.Berry straalt als hij een rondleiding geeft. Hij weet van elke productgroep wel iets te vertellen: ,,We hebben op het gebied van de Hollandse kaas iedere week een nieuwe aanbieding. Ons assortiment buitenlandse kazen bevat een aantal exclusieve soorten, die wij zelf importeren. Verder durf ik gerust te stellen dat wij de lekkerste paardenworst uit de regio verkopen. Ze wordt gemaakt bij Spaans. We hebben een mooi assortiment wijnen in verschillende prijsklassen en kwaliteiten van een soepele huiswijn tot een zeer bijzondere Bordeaux."

De Bourgondiër staat bekend om zijn mooie selectie Kopke port. ,,Lekker hoeft lang niet altijd duur te zijn", benadrukt Berry. ,,We verkopen een prima port met een prijskaartje van 11,50 euro. Wie een leuk cadeautje zoekt doet er goed aan een kijkje te nemen bij kast met jams van de Heerlijkheid Mariënwaerdt, sappen van Schulp en speciale bieren van De Blauwe IJsbeer uit Nieuwpoort. Zij kunnen in een cadeaupakketje worden gecombineerd met een lekker stukje kaas, een fles wijn, een zakje nootjes en een zoete versnapering. "Oliën, dippers en verschillende soorten mosterd en een ruime keuze in toast maken het assortiment compleet. ,,Dat is niet helemaal waar", lacht Berry. ,,Voor de liefhebbers van zoet verkopen we heerlijke Belgische chocolade van De Chocolaterie. Het assortiment is deze weken afgestemd op de Pasen. Ter gelegenheid van de opening hebben we deze week een leuke aanbieding: Pittig belegen kaas uit Hellouw voor 6,95 euro per 500 gram en grillworst uit eigen keuken (in diverse smaken) voor 1,25 euro per 100 gram."