• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Alle eendjes zwemmen in het water

Dat zongen wij vroeger als klein kind, wie kent dit liedje niet? Het liedje eindigt met "fal, fal, falderalderalderalde, ra, ra, ra."

Je ra, ra, raadt het niet, maar enige bestuurders hebben bedacht om een negatief zwemadvies te geven voor het buitenwater. Een zeer kort berichtje hierover in de rechterbovenhoek van een pagina in het Kompas, waarom? Niemand die het weet en het wordt ook niet uitgelegd.

De zomer komt er aan, echte waterratten als Hardinxvelders zijn maken zij volop gebruik van het buitenwater en waarom niet, heerlijk varen en zwemmen. Maar blijkbaar mogen dat faderaldera alleen de visjes en de eendjes en wij Hardinxvelders niet.

Je ra, ra, raadt het al, voor het eerst in wellicht honderden jaren, vakantie en een hete zomer, allemaal aan de kant, huilende kinderen en lachende mensen in bootjes die voorbij tuffen, geen buitenzwembad, daar moet je het dan maar mee doen volgens ons bestuur.

We moeten vooral meer bewegen en zwemmen is een fijne sport. Niet alleen voor jongeren maar ook voor ouderen. Boven de 60 jaar verlies je namelijk jaarlijks gemiddeld 1% spiermassa en dat is boven de 70 al gemiddeld 3%!

Met zwemmen versterk je armen, benen en je rompspieren. Het vermindert de belasting op je gewrichten met 90% vergeleken met landtrainingen en het is een goede cardiotraining. Wist u dat regelmatig 30 minuten zwemmen de kans op een vervroegde dood aanzienlijk afneemt? Falderaldera!

Je ra, ra, raadt het nooit, maar 's-morgens om 7 uur is het fantastisch zwemmen in de Buiten-Giessen tussen alle visjes en eendjes, ik geniet er van. Bestuur leg nou eens uit waarom u een negatief zwemadvies geeft, daar hebben wij inwoners recht op. Falderalderaderalde, ra, ra ,ra.

Robert Philippo, fractievoorzitter Fractie PHILIPPO