• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Als de lente komt …

U kent dat liedje wel: "Als de lente komt dan stuur ik jou, tulpen uit Amsterdam", en het eindigt met "wat m'n mond niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Amsterdam". De voorjaarsbloemen spuiten de grond uit en ik wens dat u dit ook een lentegevoel en veel energie zal geven.

Armen lente: Laatst sprak een man mij aan met de vraag: "doet u ook wat voor de armen?" Ik antwoordde dat ik als raadslid er voor iedereen ben, maar de armen hebben wel mijn speciale aandacht. Oh, sprak hij, want het gaat niet goed zo. Voor deze man was het dus nog geen lente.

Lucht lente: Bij de lente hoort ook schone lucht en ons dorp scoort daar slecht in, je zou dan zeggen doe mee met het Schone Lucht Akkoord om je gezamenlijk met buurgemeenten hiervoor in te zetten want het helpt tegen milieufalen, longziekten, hartfalen e.d.. Nee zegt het college, even niet, dus ook niet samen met regiogemeenten die daar om vragen. Een opstelling waardoor Gods Schepping ernstig gevaar loopt. Bij ons college is het nog geen lente voor de Schepping.

Energie lente: U moet van de overheid van het gas af en dat gaat u als jarenlange trouwe klant van Eneco veel geld kosten. Isoleren, warmtepompen en zonnepanelen kosten u mogelijk tienduizenden euro's per woning. Eneco wordt verkocht en de gemeente krijgt miljoenen. Ik vind dat u recht heeft op een deel van die miljoenen omdat u meegeholpen heeft aan de Eneco opbrengsten. Ik zal strijden om die miljoenen beschikbaar te stellen om uw kosten te dekken om van het gas te gaan. Dan geeft nieuwe energie u een lentegevoel met tulpen uit Hardinxveld.

De lente geeft mij energie, neem contact met mij op per email robertpaktdoor@gmail.com of telefonisch 06-51607713.

Robert Philippo

Fractievoorzitter Fractie Philippo