• Katy van Houwelingen

Dichterbij de raadzaal

Politiek Nederland is in ban van de formatie. In eerste instantie bleek de formatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te gaan lukken, maar door te veel verschillen tussen links en rechts kon er toch geen goede formatie gevormd worden. En wat nu? Op dit moment is er veel gesteggel tussen de verschillende partijen, terwijl Nederland met spanning afwacht wat de uiteindelijk uitkomst zal gaan worden. Mede door deze eerste mislukte formatiepoging is het vertrouwen in de politiek steeds minder en komt het gevoelsmatig verder van de Nederlander af te staan.

Aan dit gebrek aan vertrouwen heeft de lokale politiek ook flink last. Daarom is de lokale politiek aan zet om dit vertrouwen te herstellen en u als inwoner van ons mooie dorp op te zoeken en te luisteren naar uw mening over de lokale politiek en uw ideeën om Hardinxveld-Giessendam een nog fijnere gemeente te maken om in te wonen. Een gemeente die dienstbaar is voor haar inwoners en waarbij u niet tegen onnodige bureaucratie aanloopt. Uit het burgerinitiatief "Wat vindt Hardinxveld-Giessendam" is gebleken dat u het wel belangrijk vindt wat er speelt in de raadzaal.

Elke maand hebben alle politieke partijen in Hardinxveld-Giessendam een fractie spreekuur in het gemeentehuis waarbij u uw stem kan laten horen. Uw stem is voor ons als VVD erg belangrijk. Als inwoner van Hardinxveld-Giessendam ervaart u zaken die goed of minder goed geregeld zijn in onze gemeente. Niet alleen de grote maar ook de kleine dingen die voor u belangrijk zijn om prettig in Hardinxveld-Giessendam te kunnen wonen. Het is dan aan de politiek de taak deze signalen op te pakken en daarmee aan de slag te gaan in het belang van u als inwoner. Op die manier moet de politiek proberen de raadzaal dichterbij bij u als inwoner te krijgen.

Martin van Rossum, raadslid VVD Hardinxveld-Giessendam