• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Kedeng Kedeng, Oe Oe!

Dat zong Guus Meeuwis en wie kent dit liedje niet? Het liedje eindigt met "En 's nachts, oelalah, gaat het ritme door."

Kedeng: De politieke trein rijdt door. Als volksvertegenwoordiger, controleer je en stel je kaders voor een goede uitvoering. Controleren doe je o.a. door vragen vanuit de inwoners te stellen, zoals:

Kedeng: Een chloortrein met 90 spoorwagons en 5.000 ton chloor raast deze maand over de Betuwelijn bij Hardinxveld. Dat is zeer omstreden vanwege de grote risico's bij een calamiteit. Vanaf 2006 roept de ondernemer dat de opslag wordt uitgebreid zodat dit niet meer hoeft, nu roept hij dat het in 2022 pas klaar is. Weet u wat u moet doen bij een chloortreincalamiteit?

Kedeng: Spoorwegovergang bij de Giessenzoom is gevaarlijk en het is onduidelijk wanneer er verbeteringen komen, wachten op de planning van ProRail. Wachten? Actief erachteraan dacht ik zo! De borden zijn in overleg met de gemeente en ProRail gekomen, heeft de verkeerscommissie daar ook groen licht voor gegeven?

Kedeng: Afvalbrengstation, veiligheid van personeel en klanten. Er is al een jaar lang een vraag en antwoord spelletje tussen de raad en het college. Waarom onduidelijke antwoorden als het om het welzijn van (eigen) mensen gaat? Zijn de papieren van Waardlanden soms niet op orde?

Kedeng: Arbeidsmigranten, bewoners aan de Rivierdijk maken zich zorgen over het afgeven van een woonvergunning voor arbeidsmigranten op het terrein van Neptune. Zij vragen het college te wachten tot de Provincie haar onderzoek voor bewoning op industrieterreinen heeft afgerond en een besluit heeft genomen. Gaat het college dat doen?

Kedeng, en doorpakken met die onderwerpen, Oe Oe!

Robert Philippo, fractievoorzitter Fractie Philippo