• Katy van Houwelingen

Kiezen of gekozen worden?

Binnen nu en vier maanden barst het verkiezingsgeweld los. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U mag als inwoner van Hardinxveld-Giessendam kiezen wie de volgende vier jaar uw stem vertegenwoordigt en het dorp mag besturen. Het is natuurlijk heel belangrijk dat u gebruik maakt van uw stemrecht.

Naast het recht om te stemmen, heeft u in Nederland ook het recht om uzelf kandidaat te stellen en anderen op u te laten stemmen. Nu hoor ik u vragen: waarom zou ik dat doen? Om antwoord op die vraag te geven, kan ik het best zo dicht mogelijk bij mezelf blijven. Deze vraag heb ik de afgelopen jaren vaak beantwoord. Daarbij moet ik altijd denken aan een citaat van Perikles. Zo'n 2500 jaar geleden schreef hij: "Het feit dat jij je niet interesseert in politiek betekent niet dat de politiek zich niet interesseert in jou."

De lokale politiek gaat onder andere over de zorg voor de ouderen, de speelplekken voor de kinderen, de veiligheid op straat en het bieden van ruimte aan ondernemers zodat zij kunnen zorgen voor werkgelegenheid. Conclusie is dat de (lokale) politiek over u gaat. De VVD wil een gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is. De VVD wil een gemeente waar de zorg voor onze ouderen, de speelplekken voor onze kinderen, de werkgelegenheid voor onze inwoners en de veiligheid voor ons allemaal goed geregeld zijn. Kortom: een gemeente waar iedere inwoner zich thuis voelt.

De gemeenteraad kan een bijdrage leveren aan zo'n samenleving. Er worden belangrijke besluiten genomen die invloed hebben op uw leven en dat van uw omgeving. U kunt nu de keuze maken om lokaal politiek actief te worden. De VVD komt graag met u in contact om te zien wat uw bijdrage aan ons dorp kan zijn.