• Katy van Houwelingen

Mijmeringen

De maand december ligt alweer bijna achter ons. December is de maand dat er veel cadeautjes worden uitgedeeld. Wij doen daar, op voorstel van het college, graag aan mee. De gelukkigen zijn de stelletjes die in 2018 trouwen. Trouwen wordt bijna € 150 goedkoper. Ik hoop niet dat dit de reden is om toch maar te trouwen, maar voor de gelukkigen is het toch mooi meegenomen!

Nog meer is de periode rondom de feestdagen de periode om nog eens stil te staan bij wat je motiveert en inspireert. Ik vind die inspiratie in de Kerstboodschap. Ik citeer hiervoor graag de overbekende tekst uit Johannes 3 vers 16: "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." Deze liefde van God inspireert mij om me in te zetten voor de gemeenschap in ons dorp. Voor de dorpsgenoten die een duwtje in de goede richting nodig hebben. Maar ook gewoon om de dingen te doen waar je in de gemeenteraad voor bent aangesteld, zodat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

Wij zijn dankbaar dat we als ChristenUnie vanuit deze inspiratie mogen toewerken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. We hebben een prachtige lijst, waar we trots op zijn met daarop 28 kandidaten. Dit hadden er ook 50 kunnen zijn. Tegelijkertijd is het zo dat het merendeel bestaat uit mensen die de ChristenUnie van harte ondersteunen, maar die niet per se in de gemeenteraad hoeven. Slechts de mensen op de bovenste plaatsen op de lijst houden er serieus rekening mee dat ze raadslid worden. Wij hopen dat we een aantal mensen net daaronder kunnen verrassen!

Het is echter ook tijd voor serieuze bezinning op hoe de gemeenteraad een vertegenwoordiging blijft van alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Je wilt tenslotte uit volle overtuiging op iemand stemmen en niet omdat er niet beter voor handen is. Met een palet van vier partijen, waarvan ook nog eens drie met een christelijk profiel, komt dat laatste angstig dichtbij!

Ik wens u een goede en gezellige jaarwisseling en een gezegend 2018!

Cor van Vliet, raadslid ChristenUnie