• Katy van Houwelingen

Oh, kwam jij maar eens kijken….

December staat voor de deur. De maand van gezelligheid, cadeautjes, sinterklaasliedjes die iedereen kan dromen en even rust. Voor de Partij van de Arbeid een spannende maand waarin duidelijk zal worden of de PvdA lokaal definitief niet mee blijkt te kunnen doen. Of dat er uit onverwachte hoek toch nog mensen zijn opgestaan.

Vorige week woensdag kwam het nieuws naar buiten dat de PvdA niet mee kan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Een scenario waar we de afgelopen twee jaar tegen gevochten hebben. Een gebrek aan kandidaat-raadsleden binnen de partij heeft ervoor gezorgd dat wij de noodklok moesten luiden, in plaats van de kerstklok.  Staan er nu nog mensen op, dan zullen we alles op alles zetten om er voor te zorgen dat de PvdA doorgaat en mensen nog op een sociale en progressieve partij kunnen stemmen. Lukt dat niet? Dan houdt het op. 

Zachtjes zingen we nog steeds; oh, kwam jij maar eens kijken, wat wij in de raad hier doen…

December is ook de maand van samenzijn. Elkaar vertellen, tijdens het kerstdiner, dat je dankbaar bent, met elkaar. De tijd van mooie herinneringen ophalen van het afgelopen jaar. Het kenbaar maken van onze positie was moeilijk voor ons. De reacties die volgden deden ons echter wel goed. Mooie, warme woorden werden gesproken en getypt door inwoners, collega raadsleden, de burgemeester en vele anderen uit het dorp. Het doet ons realiseren dat we goed werk verrichten in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam en dat we gewaardeerd worden. Aan iedereen, bedankt daarvoor!

En toch blijft dat liedje in ons hoofd… oh, kwam jij maar eens kijken, wat jij hier in de raad kunt doen.