• Katy van Houwelingen

RaadspraatHoe kies jij?

21 maart 2018 mogen we weer gaan stemmen voor de gemeenteraad. Als lokale politieke partijen zijn we ons allemaal weer aan het voorbereiden. Er wordt hard geschreven aan folders met verkiezingsbeloften. En dan start straks de campagne. Of is die al begonnen? U komt partijen tegen op de markt, bij de supermarkt, op facebook en twitter. Om vragen te beantwoorden en om te horen wat u vindt. Belangrijk natuurlijk, dan kunnen partijen de goede verkiezingsbeloften doen. Weet u al wat ze gaan doen met uw verhaal?

In het voorjaar krijgen we de gebruikelijke rituelen als met z'n allen op de markt om u over te halen, een debat bij MerweTV, misschien wel een debat tussen de lijsttrekkers in het gemeentehuis of in de sporthal. En dat allemaal voor uw stem!

Gaat u dan kijken hoeveel er van uw verhaal is opgepikt. Of gaat u toch de folders eens lezen, partijen volgen via social media of bezoekt u een debat? Maakt u uw keuze op basis van beloftes voor de toekomst?

Of kijkt u juist terug? De afgelopen 4 jaar hebben de fracties van de T@B en SGP de coalitie gevormd. Met financiële meewind en een stevige meerderheid in de raad hebben ze veel plannen gerealiseerd. Bent u daar tevreden over? Zijn beloftes nagekomen?

Er zijn door deze coalitie grote en ingrijpende besluiten genomen die nog jaren zullen doorwerken. Als ChristenUnie zijn we de afgelopen jaren kritisch geweest op deze besluiten. Niet om maar tégen te zijn. We hebben willen voorkomen dat inwoners, verenigingen, organisaties of het milieu tussen wal en schip zouden vallen.

En die lijn gaan we ook komende jaren vasthouden. Hoopvol en realistisch, weinig overheid voor wie het niet nodig heeft. Maar juist wel met aandacht en zorg voor wie het wel nodig heeft. Spreekt die lijn u aan? Of juist niet? Bel of mail ons, wij komen naar u toe voor uw verhaal!

Jan Nederveen, ChristenUnie