• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Toerisme in Hardinxveld-Giessendam?

Als liefhebber van de natuur wandel ik regelmatig met mijn vrouw door ons dorp. Wij kunnen genieten van het prachtige Pelgrimspad dat loopt van de spoorwegovergang bij het station tot aan de Neerpolderseweg. Een weldadige rust en een prachtig gebied met uitzicht op de Giessen. Wat te denken van het struinpad? Een paadje wat loopt van de trailerhelling tot aan Sliedrecht. Heerlijk langs de rivier en de fraaie oude grienden. Ook een rondje Tiendweg- Rivierdijk in Boven-Hardinxveld vinden wij de moeite waard.

Maar er is natuurlijk veel meer fraais te zien in ons dorp en de directe omgeving. Ik denk dan aan de Biesbosch, de Avelingen maar ook het fraaie polderlandschap van de Alblasserwaard. Maar ook binnen de gemeentegrenzen is er veel te zien en te doen; wat te denken van bijvoorbeeld ons eigen museum "De Koperen Knop"?

Ik constateer dan dat wij liefhebbers van buiten ons dorp niet de mogelijkheid bieden om hier te kunnen verblijven. Wat zou het voor deze bezoekers fijn zijn als er een mogelijkheid wordt geboden om met auto, caravan of camper enkele dagen door te brengen.

Hiermee stimuleren we ook nog eens onze lokale middenstanders! De bezoekers hebben bijvoorbeeld boodschappen nodig en gaan ook buiten de deur een hapje en een drankje doen.

Nu staat er in het recent verschenen werkprogramma, dat onderdeel is van het collegeprogramma, dat het college gaat werken aan een samenhangend aanbod van dagrecreatie. Daarbij wordt dan gekeken naar de mogelijkheden van het natuur- en recreatiegebied Giessenzoom, 't Oog, (snel-) fietsroutes en de openingstijden van de sluisjes.

Kortom, er is veel te zien en te doen in ons dorp en de nabije omgeving. Te veel om in één dag te doen. Dus waarom geen B&B, enkele camperplaatsen of mini (boeren-)camping?