• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Zorg voor elkaar?!

2 weken geleden zijn we bijgepraat als raadsleden over een jaar vol MAG activiteiten. De vraag is en blijft, weten onze burgers/verenigingen de weg binnen de MAG te vinden? Er zijn en worden veel activiteiten in onze gemeente georganiseerd. Maar hoe staan we tegenover elkaar? Hebben we oog voor elkaar?

Om maar een onderwerp te benoemen: Eenzaamheid. Ook in ons dorp komt helaas eenzaamheid voor, veel meer en dichterbij dan u denkt. Herkent u in uw eigen omgeving eenzaamheid, misschien bent/voelt u zelf wel eenzaam. De vraag is hoe kunnen we onze medemens hierin helpen of hoe kunnen we u helpen uit deze eenzaamheid. Wat kunnen we als samenleving hieraan doen.

Door in deze column er over te schrijven is een eerste stap. Maar er is meer nodig. Praat er met elkaar over, hoort u in uw omgeving mensen die eigenlijk niet weten of niet de stap durven te nemen om bij voorbeeld naar de activiteiten te gaan in onze gemeente.

Afgelopen week zijn we op bezoek geweest bij Servanda in de Ducdalf, veel activiteiten worden hier dagelijks georganiseerd door de medewerkers. Goed om te zien dat er naar mogelijkheden gezocht wordt om mensen onder de mensen te brengen. Verbindingen tussen maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen tot stand brengen met het oog op de bijdrage aan de maatschappelijke agenda vind de SGP erg belangrijk.

Dus de vraag is hebben we als Hardinxvelders oog voor elkaar, weten we elkaar te vinden? Dan is het antwoord dat het steeds beter gaat, het laatste jaar zijn er stappen gemaakt. Maar we zullen hier aandacht aan moeten blijven besteden. Doet u mee?

Zorg voor elkaar! Dan hebben we het goed met elkaar. Het motto van de SGP was dan bij de verkiezingen is dan niet voor niets "Goed voor elkaar"

Erik van den Bosch, SGP raadslid