Columns

Columnist:

Raadspraat

Waar voor je geld!

Morgen 8 november is het zover. Dan wordt de begroting door de raad besproken. Hardinxveld geeft jaarlijks circa € 31 miljoen uit en moet er ook voor zorgen dat ? 31 miljoen weer binnenkomt. Het huishoudboekje moet sluitend zijn net zoals bij u thuis.

Columnist:

Raadspraat

Het nieuwe denken

Op vrijdagavond 19 oktober heb ik gebruikt gemaakt van de uitnodiging om met de vrijwilligers van buurttoezicht mee te lopen in het centrum. Dit was een uitgelezen kans voor mij om te zien hoe deze vrijwilligers te werk gaan.

Columnist:

Raadspraat

Visie op 't Oog

Tijdens de Ontmoeting op 11 oktober werden concrete plannen gepresenteerd over 't Oog. 't Oog is het gebied tussen de Betuwelijn en de Spoorweg / Binnendams(eweg).

'Kom een bakkie doen!'

De vakantie is alweer wat weken voorbij en het 'normale' leven is weer volop bezig. Pas was ik mijn mailbox aan het opschonen, u doet het misschien ook wel eens, en kwam ik nog wat oudere mailtjes tegen.

Columnist:

Raadspraat

Uw zorg is mijn zorg

Mijn naam is Dick Fijnekam, geboren en getogen in Hardinxveld-G'dam. Ben 49 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Een jaar geleden ben ik gevraagd of ik in de raad wil. Je overlegt het met jezelf, je gezin en oeps dan is het ineens 21 maart 2018. Geen weg meer terug.

Columnist:

Raadspraat

MAG het iets minder?

In deze column wil ik het hebben over de MAG, u weet wel, de Maatschappelijke Agenda, en het Sportbeleid dat in de Raad van 20 september jl. is vastgesteld. De MAG, de agenda die in Hardinxveld-Giessendam het vorige subsidiebeleid vervangt.

Columnist:

Raadspraat

Column Raadspraat Peter aan de Wiel

Raadspraat

Mij een zorg?

Donderdag bespreken we in de gemeenteraad een tekort van 4,7 miljoen euro bij de jeugdzorg. Dat tekort moet door een aantal gemeenten worden opgehoest. Voor Hardinxveld-Giessendam betekent dit een extra betaling van bijna 324.000 euro.

Pagina's