Columns

Columnist:

Raadspraat

Kinderpardon?

Raadspraat

Kinderpardon?

Landelijk heeft het CDA een draai gemaakt over het kinderpardon. Eerst lange tijd tegen en nu is de Tweede Kamerfractie om.

Columnist:

Raadspraat

Zorg voor elkaar?!

2 weken geleden zijn we bijgepraat als raadsleden over een jaar vol MAG activiteiten. De vraag is en blijft, weten onze burgers/verenigingen de weg binnen de MAG te vinden? Er zijn en worden veel activiteiten in onze gemeente georganiseerd. Maar hoe staan we tegenover elkaar?

Columnist:

Raadspraat

De Parkeerheer

"Wees een heer in 't verkeer!" Dat zong Toby Rix in 1954, 65 jaar geleden. Velen onder u zullen dit liedje en de zanger nauwelijks kennen. Het liedje eindigt met "Besef je eens te meer: Een mens wordt heus zo gauw niet heer in 't verkeer". Dat geldt ook voor deze tijd.

Columnist:

Raadspraat

Sterke samenleving

Een typisch CDA - begrip is ''Sterke samenleving''. Dit is geen holle kreet. Een samenleving is sterk als mensen naar elkaar omzien. Een samenleving is sterk als de raad en het college initiatieven van inwoners ondersteunt.

Columnist:

Raadspraat

De Pratende Raad?

Ook in het nieuwe jaar zal de vraag weer worden gesteld of praten het enige is wat er gedaan wordt in de gemeenteraad. Of gebeurt er nog meer in het gemeentehuis?

Columnist:

Raadspraat

Besluit

Een van de plannen die worden voorbereid is de renovatie van het Peulenpark. Nu, zoveel bomen zoveel zinnen dus uiterst belangrijk om dat zorgvuldig voor te bereiden. Onlangs werden we uitgenodigd door een afvaardiging van de bewoners aan het Peulenpark.

Columnist:

Raadspraat

Raadspraat: Stop de betutteling

Den Haag wil dat wij minder vlees eten. Zij praat over een vuurwerkverbod en stelt Zwarte Piet ter discussie. Wordt u het ook zat? Dat de overheid bepaalt wat goed voor u is? Die betutteling wordt mij te bont!

Pagina's