Columns

Columnist:

Raadspraat

Een maakbare samenleving?

Het coronavirus beheerst ons leven. Onze gedachten gaan uit naar patiënten, nabestaanden en onze kanjers in de zorg. Ook denken wij aan ouderen, bijvoorbeeld in De Lange Wei of Pedaja. Iedereen gezondheid en veel sterkte toegewenst.

Columnist:

Raadspraat

Samen doorpakken met D66

"You'll Never Walk Alone", u kent dat liedje van Gerry & the Pacemakers wel: "When you walk through a storm hold your head up high and don't be afraid of the dark, at the end of a storm is a golden sky." Je zult nooit alleen gaan, respecteer de regels van het RIVM, help de zwakkeren, steun de

Columnist:

Raadspraat

''Tegel eruit, plant of boom erin"

De lente hangt weer in de lucht. Veel gemeenten zijn in het kader van duurzaamheid bezig met het verwijderen van onnodige grote steenoppervlakten. Daarvoor in de plaats komen struiken en bomen. Dit wordt ook wel ''steenbreek'' genoemd. Straten en pleinen knappen hierdoor op.

Columnist:

Raadspraat

Vertrouwen

De overheid is er voor alle burgers, althans dat behoort zo te zijn. En als dat zo is, dan kunnen burgers ook vertrouwen hebben in die overheid. Helaas lijkt dat vertrouwen in de overheid steeds minder te worden.

Columnist:

Raadspraat

Coronavirus

Het nieuws wordt de afgelopen weken beheerst door het coronavirus. In december 2019 dook dit virus op in Wuhan in China. Ondertussen wordt meer en meer duidelijk dat het virus heel de wereld over gaat. Ik vind het lastig om de ernst van de situatie goed te duiden.

Columnist:

Raadspraat

Gebruik het gezonde verstand!

Het zal niemand ontgaan zijn dat zaken als toekomstbestendig en duurzaam bouwen zeer actueel zijn op dit moment. Wij dienen verantwoord met het milieu om te gaan. Onze kinderen mogen we niet opschepen met een vervuilde wereld, waarin leefbaarheid ver te zoeken is.

Columnist:

Raadspraat

Waar zouden we zijn..!

Even een stukje geschiedenis. Per december 2006 werd de MerwedeLingelijn overgedragen aan de provincie Zuid-Holland, die de exploitatie per 2007 aanbesteedde aan Arriva in combinatie met het overige openbaar vervoer in de hele regio. Per 9 december 2018 is dit gebied overgenomen door Qbuzz.

Columnist:

Raadspraat

Als de lente komt …

U kent dat liedje wel: "Als de lente komt dan stuur ik jou, tulpen uit Amsterdam", en het eindigt met "wat m'n mond niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Amsterdam". De voorjaarsbloemen spuiten de grond uit en ik wens dat u dit ook een lentegevoel en veel energie zal geven.

Pagina's