Columns

Columnist:

Raadspraat

Bestemmingsplannen

Raadspraat

Bestemmingsplannen

Door Hardinxveld-Giessendam wordt een aantal bestemmingsplannen uitgewerkt, waarvan enkele vrij grote. Middenwetering lijkt het eenvoudigst, terwijl daarbij Nieuweweg-noord wordt ontlast, waarbij de ijsclub een mooie buffer is.

Columnist:

Raadspraat

Kopzorgen

Vorige week kwam in het nieuws dat er geld beschikbaar was gesteld om ambtenaren te helpen om de overheidstaal die ze gebruiken, begrijpelijker te maken. De Direct Duidelijk Brigade gaat daarbij helpen.

Columnist:

Raadspraat

Sporten

September is de maand waarin alles weer wordt opgestart, ik begin weer met sporten. Na een periode van rust in de zomer, waarin je vaak wat meer tijd hebt om te genieten van lekker eten en drinken, is niets zo heerlijk om weer te gaan volleyballen.

Columnist:

Raadspraat

Voorbeeldfunctie

Afgelopen zomer kregen wij bezoek op de camping van vrienden uit ons dorp. Genietend van het mooie weer, wisselden de vrouwen nieuwtjes uit en wij als mannen hadden zo onze eigen gesprekken. Zo gaan die dingen in het leven.

Columnist:

Raadspraat

De zomer voorbij!

De vakanties zitten er voor veel van onze inwoners weer op. De scholen zijn weer begonnen en we gaan weer aan het werk. Het startsein voor deel 2 van 2019 is gegeven. De oplettende inwoner ziet ieder jaar weer spandoeken hangen met de tekst " De scholen zijn weer begonnen".

Columnist:

Raadspraat

Een levend raadsprogramma

Al weer ruim een jaar geleden waren de verkiezingen voor de gemeenteraad. Het CDA is de verkiezingen ingegaan met het verkiezingsprogramma ''Voor een dorp dat we willen doorgeven''. Na de verkiezingen hebben de fracties van de T@B, SGP en ChristenUnie een coalitieakkoord opgesteld.

Columnist:

Raadspraat

Woning zoeken

Zoals raadslid Wim Ijzerman vorige week in deze column al aangaf, blijkt de belangstelling voor vergaderingen van de Gemeenteraad wisselend te zijn.

Pagina's