AED-actie Peulenstraat in H'veld-G'dam

13-03-2018, 09:24 | Lezersnieuws | Deborah van den Bos

Datum:

dinsdag 27 maart 2018, 09:30 tot 23:45

Locatie:

Peulenstraat 137D
Hardinxveld-Giessendam
Hardinxveld-Giessendam

Wist je dat er elke week zo?n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren!

Als je het niet zitten om zelf de AED te bedienen, geen probleem! De AED wordt namelijk aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt, dan zal onze AED bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo?n situatie hulp te verlenen.

Doe je mee met onze BuurtAED?

Wat houdt het in en hoe gaat het in zijn werk:

De meeste AED's bij ons in de omgeving hangen binnen en/of zijn niet aangemeld bij hartveilig wonen, waardoor deze niet altijd te gebruiken zijn voor ons en de omgeving.

Om zelf te zorgen voor een AED hebben we de mogelijkheid gekregen om dit te doen via de Hartstichting. We hebben 30 dagen de tijd gekregen om in totaal een bedrag van ?1629,- bij elkaar te verzamelen voor een AED. Dit is een AED met een kast erom heen met verlichting en verwarming. De AED komt bij hart for her buiten te hangen en wordt aangemeld bij hartveilig wonen, zodat de gehele buurt deze kan gebruiken indien dit nodig is.

Wat moet je doen: - Ga naar www.BuurtAED.nl - Klik op 'zoek een actie' - Kies dan voor: Peulenstraat 137D, 3371 AL, Hardinxveld-Giessendam - Bij 'Doneer nu' kun je elk gewenst bedrag doneren (anoniem is ook mogelijk)

Help jij ook mee? Elke donatie is welkom om het mogelijk te maken om een AED in de buurt te krijgen!

Doneren kan tot 27 maart 2018

*EXTRA INFO: mocht het benodigde bedrag niet behaald worden binnen het gestelde aantal dagen, dan krijgt iedereen zijn gedoneerde bedrag teruggestort van de Hartstichting!

'Daar kun je levens mee redden'

  • Indien je niet via internet/iDEAL wilt of kunt betalen, kun je in een envelopje ook contant een bedrag afgeven bij de balie van hart for her, wij maken dit dan over voor je. Schrijf op de envelop je naam en het bedrag, dit i.v.m. de teruggave van het bedrag indien het uiteindelijke bedrag niet behaald wordt!