• Judith Keyser en Diny Wolterink van de bibliotheek

    Nel Scheijgrond

Amish middag in bibliotheek Hardinxveld: Het leven, de cultuur en gewoontes van de Amish.

11-05-2016, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 2 juni 2016, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Bibliotheek Hardinxveld

Op donderdagmiddag 2 juni kunt u kennismaken met allerlei facetten van het leven van de Amish. De Amish zijn bekend geworden door hun bijzondere cultuur en leefgewoontes

Bibliotheekmedewerkers Diny Wolterink en Judith Keyser organiseren deze middag.

Judith Keyser: "Wij hebben in de bibliotheek een groot aantal romans, waarin het leven en cultuur van de Amish centraal staan. Veel klanten van de bibliotheek lezen deze boeken graag. Het aanbod van titels is erg groot. Ook zijn er de laatste jaren speelfilms gemaakt die wij nu ook op dvd hebben en die ook veel geleend worden. Het leek ons leuk om onze klanten en alle andere geïnteresseerden een leuke middag te bezorgen. We hebben daarom een zeer gevarieerd programma samengesteld en we hopen veel bezoekers te mogen ontvangen"

Wat is er allemaal te doen deze middag?

Mevrouw Mary Maarsen, zelf geboren en opgegroeid binnen een Amish familie komt vertellen over de bijzondere levensstijl van de Amish. Zij heeft een kookboek geschreven: "Koken en bakken met de Amish", en brengt zelfgemaakte typisch Amish hapjes mee. Ook toont zij originele Amish kleding en speelgoed.

Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Daarnaast zal een aantal quilts in de bibliotheek hangen. Diny Wolterink: "Quilten is iets dat in de Amish cultuur op hoog niveau en in een heel herkenbare stijl wordt gedaan. Elke vrouw maakt als onderdeel van haar uitzet een quiltdeken. Het is leuk om te zien welke technieken en kleuren typisch zijn voor de Amish. Er is gelegenheid deze quilts van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige ervaren quiltdocente. Naast de quilts in typisch Amish stijl zullen er in de bibliotheek ook andere types quilts geëxposeerd worden."

Diverse zintuigen komen deze middag aan bod: u proeft typische Amish lekkernijen, u bewondert prachtige quilts, bekijkt een Amish documentaire luistert naar een boeiende lezing en u kunt uw vragen stellen. Thuis nog wat nagenieten? U kunt boeken en films rond dit thema bekijken en/of lenen.

Al met al een zeer gevuld en gevarieerd programma. Heeft u interesse in de Amish cultuur en wilt u hier wat meer van weten? Bezoekt u dan ook deze informatieve en gezellige middag. Graag vooraf aanmelden. Dit kan aan de balie van de bibliotheek of via de website: www.debibliotheekaanzet.nl

Datum: donderdag 2 juni

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Locatie: Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam

Entree: €5,- (inclusief koffie/thee en hapjes uit de Amish cultuur)