• marktkraam fair

    Ewoud Klop

Bijna Zomer-fair in Museum de Koperen Knop

30-05-2016, 22:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 juni 2016, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam
Museum de Koperen Knop
Hardinxveld-Giessendam

Zaterdag 4 juni 2016 staat Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam in het teken van de komende zomer. Die dag is er op het terrein rond het museum een bijna-zomer-fair. 25 deelnemers zorgen van 10.00 tot 16.00 uur met elkaar voor een zeer gevarieerd aanbod en leuke aanbiedingen. Als bijzondere attractie zijn er doorlopend workshops Staphorster Stipwerk. Museum en museumterrein zijn deze dag gratis toegankelijk.

Museum De Koperen Knop heeft de laatste tijd veel energie gestoken in diverse verdere ontwikkeling. Dat is nodig, want de samenleving staat niet stil. Eén van de aandachtspunten hierbij is de publiciteit, die sterk is uitgebreid. Ook is er een theetuin achter het museum geopend. Voor de rest van 2016 staan er nog verscheidene andere ontwikkelingen op het programma.

Om wat tot nu toe is bereikt te vieren vindt er op 4 juni 2016 een gezellige fair plaats. Rondom het hele museum staan marktkramen, waarin bijzondere producten worden aangeboden. Ook is er een ambachtelijke palingrokerij aanwezig. In de kramen kunt u terecht voor bonbons en lekkers met vruchten, diverse garens, gelezen streek- en hobbyboeken, veel brocante, allerlei sappen, houten tuindecoraties, sieraden, alles over naaldwerken, houtwerk voor buiten, handgemaakte leren tassen, boeken, ijs, poppenkleren, antiek zilver, portemonnees, fruit, viltwerk, gevouwen textiel, houten draaiwerk, haaksels, jams en marmelade, tassen, sjaals, antiek, design, wilgentenen voorwerpen, riemen en honingproducten.

Bijzonder is dat de bekende Gerard van Oosten uit Staphorst deze dag doorlopend workshop Staphorster Stipwerk organiseert. Hij is een autoriteit op dit gebied. De kosten van deelname aan de workshops zijn € 5,-- per persoon.

Tijdens uw bezoek aan de fair is in het museum de expositie Stippen & Strepen te bezoeken, waarin u een indruk krijgt van de achtergrond van de klederdrachten, die in ons land nog in ere worden gehouden. Natuurlijk is die dag ook het museumcafé open en kunt u tevens kennismaken met de theetuin. Het museum vindt u op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie belt u met 0184-611366 of mailt u naar koperenknop@planet.nl. U kunt ook kijken op de website www.koperenknop.nl.