• Bachfestival

    Bachfestival

Communityconcert Bachfestival in De Lange Wei

15-09-2016, 08:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 september 2016, 10:00 tot 11:30

Locatie:

Rembrandthof 85, Hardinxveld-Giessendam
De Lange Wei
Hardinxveld-Giessendam

Tijdens het Bachfestival in september kunt u een Communityconcert bijwonen in locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Zaterdag 24 september geven violiste Hawijch Elders, fluitiste Dorette Lagendijk en pianiste Jia Qu een concert in het atrium van het woonzorgcomplex. Het concert is vanaf 10.00 uur gratis bij te wonen. "We vinden het ontzettend leuk dat wij deel kunnen nemen aan het Bachfestival. Wij nodigen u dan ook van harte uit om het Communityconcert met de rijke muziek van Johann Sebastian Bach bij ons te komen beluisteren", aldus Mireille Gelderblom, Coördinator Activiteiten De Lange Wei.

Bachfestival

Negen dagen lang komt de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven tijdens meer dan 35 concerten en activiteiten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad van Dordrecht en in de Drechtsteden. Dit jaar staat oude muziek zij aan zij met hedendaagse muziek. Het thema 'Waterwerken' klinkt in vrijwel alle programma's door. Water is door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor componisten geweest. Samen met de weidse rivieren in de regio met het drierivierenpunt als kern, de maritieme sector, het eiland Dordrecht door water omgeven en de verbinding met de Drechtsteden door middel van het water maakte de keuze voor dit thema evident.

De Lange Wei

Zorgaanbieder De Lange Wei is al ruim 60 jaar actief in de ouderenzorg. De organisatie biedt mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services. De Lange Wei ondersteunt hiermee ouderen en mensen met functiebeperkingen in zowel een beschermde omgeving in de woonzorgcomplexen in Boven-Hardinxveld en Hoornaar als in de thuissituatie in de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden. In de organisatie staat de cliënt voorop en wordt ernaar gestreefd dat de cliënt door en uit zijn omgeving zoveel positieve energie put dat een gevoel van geluk ontstaat.