Concert GOOK op 2 juni

22-05-2018, 14:05 | Lezersnieuws | Joke van Andel

Datum:

zaterdag 2 juni 2018, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Grote Markt
Centrum Gorinchem
Giessenburg

Van Revolutie tot Requiem, muziek uit de tijd van Marie Antoinette.

Op zaterdag 2 juni a.s. om 20.15 geeft het Gorcums Opera- en OperetteKoor, GOOK, een concert in de Grote Kerk te Gorinchem met o.a. het Requiem van Cherubini.

Het Toonkunst Orkest Leiden, TOL, speelt de eerste twee delen van de 4e symfonie van Franz Schubert, een tijdgenoot van Cherubini. Het orkest staat onder leiding van Jeppe Moulijn. In de tijd van de Franse Revolutie leefde ook Ludwig van Beethoven, die een groot bewonderaar van Cherubini was. Van hem zal GOOK enkele liederen zingen.

Na de pauze voert GOOK het prachtige Requiem van Luigi Cherubini uit. Dit Requiem werd in 1816 geschreven, ter nagedachtenis aan Lodewijk XVI, die in 1793 was onthoofd samen met zijn echtgenote Marie Antoinette. TOL begeleidt het koor bij het Requiem.

De algehele muzikale leiding van het concert ligt bij Erik van Balen, de vaste dirigent van GOOK.

Kaartjes voor dit concert zijn te bestellen via secretaris@gook.nl en kosten dan ? 20,-; op 2 juni aan de kassa kosten de kaartjes ? 22,50.

            U bent van harte welkom!

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7, 4201 EE Gorinchem. Parkeren in de parkeergarages is na 17.00 gratis, op de Groenmarkt moet betaald worden.