• De Peulensluis in Hardinxveld-Giessendam

    De Vries Werkendam B.V.

De Peulensluis wordt opgeknapt

21-11-2016, 11:11 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 5 december 2016, 10:36 tot vrijdag 31 maart 2017, 10:36

Locatie:

Tiendweg Hulsenbo, Hardinxveld-Giessendam
Peulensluis, Hardinxveld-Giessendam
Hardinxveld-Giessendam

Aannemingsbedrijf De Vries Werkendam B.V. begint op 5 december, in opdracht van Waterschap Rivierenland, met de renovatie van de Peulensluis in Hardinxveld-Giessendam. Het 'sluiscomplex' verkeert in een slechte staat en is verouderd.

Renovatie is noodzakelijk om de werking, betrouwbaarheid en de veiligheid in de toekomst te garanderen, zegt het waterschap. De renovatie betreft het gehele complex en bestaat uit het vervangen van 6 sluisdeuren, de afweervoorzieningen, de besturing, de elektrische installatie, de leuningen, het wachtlokaal en alle herstelwerkzaamheden van het omliggende terrein. Ook wordt de techniek gemoderniseerd en vinden aanpassingen plaats op het gebied van veiligheid.

Waterkering

De sluis die dateert uit 1937 en onder rijksweg A15 ligt, maakt onderdeel uit van de primaire waterkering dijkring 16 en vormt de vaarwegverbinding tussen de Merwede en de Buiten Giessen. De sluis is belangrijk voor de lokale recreatievaart, het ontsluiten van dienstverlenende watergebonden bedrijven en de boezemwateren van de Alblasserwaard.

De renovatie duurt tot eind maart. Tijdens de werkzaamheden is er geen scheep- en recreatievaart mogelijk. Ook is de sluis dan niet toegankelijk voor voetgangers.