Herfstontmoeting

11-10-2018, 10:15 | Lezersnieuws | Leen van Wingerden

Datum:

donderdag 25 oktober 2018, 11:00 tot 14:00

Locatie:

Pietersweer 34
Bibliotheek Hardinxveld
Hardinxveld-Giessendam

Evenals in de twee voorgaande jaren organiseren Bibliotheek AanZet, Werkgroep Kerk en Vluchteling samen met Vluchtelingenwerk een ontmoeting tussen nieuwe medelanders en autochtone inwoners van ons dorp in de bibliotheek aan de Pietersweer. Ditmaal in de herfstvakantie, op donderdag 25 oktober! Nieuwe medelanders, maar in het bijzonder vluchtelingen met een verblijfsvergunning worden uitgenodigd, evenals andere burgers van onze gemeente, om kennis te maken, of de kennismaking voort te zetten. Ook kinderen zijn welkom! Er zijn ook leden van B&W en gemeenteraad bij.

Er is wel een voorwaarde: breng een positieve instelling mee, ?n wat te eten. Niet allemaal hetzelfde ? de deelnemers maken op die manier kennis met elkaar, maar ook met elkaars kookkunst en culinaire traditie. Inloop is er vanaf 11 uur; kort daarna geven bibliotheek en werkgroep de aftrap.

De bibliotheek heeft alles met taal te maken; ook het taalcaf? wordt daar gehouden voor iedereen die onze taal niet voldoende machtig is, van herkomst Nederlander of niet. Een mooie gelegenheid om eens met een medewerker of taalcoach te praten, als u uw Nederlands wilt bijspijkeren. Geen taal zonder liedjes ? die vinden dan ook nog ergens een plek in het programma.

Rond 14.00 uur sluiten we na een gezellige ontmoeting weer af. Noteer de datum alvast in uw agenda!