• Ruimte om te groeien door spelenderwijs te leren.

    Wasko Kinderopvang

Open ochtend bij peuterspeelzaal de Kruimeltuin-Giessenburg

27-09-2017, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 09:00 tot 11:00

Locatie:

Schoolstraat 2, Giessenburg
Peuterspeelzaal de Kruimeltuin
Giessenburg

Op donderdag 12 oktober tussen 09.00 en 11.00 uur kunnen peuters en ouders kennismaken met peuterspeelzaal de Kruimeltuin en de pedagogisch medewerkers. Peuterspeelzaal de Kruimeltuin maakt deel uit van Wasko's Kindercentrum 't Kwetternest waar ook dagopvang en BSO wordt aangeboden. 't Kwetternest is gevestigd in de Brede School aan de Schoolstraat 2 in Giessenburg.

De peuterspeelzaal bestaat al ruim 40 jaar. Doordat het aantal kinderen per gezin afnam, nam het belang van de peuterspeelzaal toe als plaats waar jonge kinderen met leeftijdsgenootjes in contact kunnen komen. De behoefte groeide om peuters die naar de dagopvang gingen meer mee te geven van het Voor- en Vroegschoolse Educatie-programma dat de peuterspeelzaal biedt. Een combigroep van dagopvang en peuterspeelzaal was geboren. Inmiddels werken zowel de peuterspeelzaal als de dagopvang met het VVE-programma Piramide. De Kruimeltuin wordt daarom weer alleen peuterspeelzaal en krijgt weer vaste groepen.

"Peuters leren en ontdekken de wereld om zich heen al spelenderwijs. De kinderen worden bij de Kruimeltuin door goed opgeleide pedagogisch medewerkers begeleid", zegt Lisette Kok, teamleider Wasko Kinderopvang. "Het is voor een peuter gezellig om met andere kinderen te spelen en om regelmatig in een andere vertrouwde situatie te zijn."

De peuterspeelzaal is een speelse voorbereiding op de basisschool. "Een peuter ontdekt bij ons zijn 'eigen ik' en zijn plek in de groep", vervolgt Kok. "Peuters leren om te gaan en te spelen met leeftijdsgenootjes, leren dat ze soms op hun beurt moet wachten en dat er ook van hen wat verwacht wordt. Zoals in de kring zitten, een knutselwerkje maken, zelf de jas aantrekken. Het is een enorm pluspunt dat we in hetzelfde gebouw als de scholen zitten. Dit is ten goede van de doorgaande lijn maar ook kinderen raken onbewust vertrouwd met de gezichten van de leerkrachten."

De peuterspeelzaal valt onder de wet Kinderopvang. Ouders komen dan ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Interesse in peuterspeelzaal of andere kinderopvangmogelijkheden? Bel dan met Lisette Kok,

06 23678850.