Suzanne Wouda bij boekhandel de Boekenkist

08-11-2018, 14:34 | Lezersnieuws | Dieter Ouwerkerk

Datum:

woensdag 21 november 2018, 20:00

Locatie:

Prinses Marijkestraat 9
De Boekenkist
Hardinxveld-Giessendam

De ontsnapping van Hugo de Groot is een alom bekend verhaal. Maar wat ging er aan vooraf en wiens idee was het om te ontsnappen met de boekenkist? Op woensdag 21 november geeft Suzanne Wouda een lezing bij boekhandel De Boekenkist. In oktober verscheen haar nieuwste historische roman, getiteld ‘Maria’. In dit boek maken we kennis met Maria van Reigersberch en Elske van Houweningen. Maria was de echtgenote van Hugo de Groot en Elske was hun dienstmeid. Wouda beschrijft in haar roman hoe deze twee vrouwen elkaar leren kennen en hoe ze uiteindelijk de beroemde ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein organiseerde. Wie waren deze vrouwen en waarom waagden zij hun leven voor Hugo de Groot? Wouda geeft beide vrouwen een eigen gezicht in dit boek. Tijdens de lezing zal Wouda vertellen over deze vrouwen.

Suzanne Wouda schrijft naast historische roman voor volwassenen ook jeugdboeken. Haar laatste jeugdboek ‘Sabel’ bekroond met een zilveren griffel.

De lezing wordt georganiseerd bij boekhandel De Boekenkist, Arkelstraat 17 in Gorinchem. De lezing is op woensdagavond 21 november en start om 20:00uur. De deuren zijn open vanaf 19:30. Koop nu een kaartje à €5,- in de winkel! Of reserveer via info@boekhandeldeboekenkist.nl of 0183-690941