• Flyer AWPenLRR

    AWPenLRR

ALGEMENE WATERSCHAPSPARTIJ AWP VALT OP MET EIGEN VERKIEZINGSLIED- De AWP brengt verkiezingsthema’s zingend onder de aandacht.

07-03-2019, 21:52 | Lezersnieuws | Ruud

De AWP heeft de belangrijkste waterschapsthema’s ingezongen en daagt tegenkandidaten nu uit om met AWP-lijsttrekkers op lokale radio- en televisiezenders in debat te gaan over die onderwerpen.

Verkiezingslied van de AWP

Het AWP-verkiezingslied stipt verschillende thema’s aan die de AWP nauw aan het hart gaan. De tekst gaat over tal van belangrijke waterthema’s, van waterveiligheid tot milieuthema’s als fosfaten, invasieve exoten, muskusratten en klimaatadaptatie. Het is geschreven door Arie van Beelen en gezongen door Fanny Alofs op de originele melodie van ‘Waterloo Road’.

“Onze lijsttrekker wil over al die onderwerpen in debat en ook over onderwerpen die hyperlokaal spelen”, zegt Ruud Lammers. “Waar het nu vooral om gaat, is dat we eens in de publieke arena debatteren over de waterschappen en het werk dat ze doen. Dat werk wordt door klimaatverandering steeds belangrijker. Kiezers moeten in staat gesteld worden om geïnformeerde keuzes te maken. Dat is nu niet het geval. Met het verkiezingslied wil de AWP de aandacht vestigen op het werk van de waterschappen”.

Meer aandacht voor waterthema’s

Vooral de oneerlijke verdeling van de waterschapsbelasting tussen huishoudens en het bedrijfsleven zit de AWP dwars. “De vervuiler moet méér betalen, de burgers minder, zo simpel is het”, vindt Lammers. 

De AWPenLRR (zij hebben de krachten gebundeld in Lijst 2 bij de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019) hopen dat nu op lokaal niveau stevige openbare debatten worden gevoerd over de kostenverdeling. “Die debatten zijn belangrijk omdat burgers geen weet hebben van hoe oneerlijk de lasten verdeeld zijn”, legt Lammers uit. “Ze realiseren zich bovendien niet dat de lasten de komende decennia ongetwijfeld heel hard gaan stijgen. We moeten daarom op lokaal niveau gaan praten over hoeveel burgers, bedrijven en boeren profiteren van het werk van hun waterschap en of dat deze ongelijke lastenverdeling nog langer rechtvaardigt.”

AWPenLRR zijn niet politiek maar wel deskundig. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van: Waterschap Lokaal. Zie http://www.waterschaplokaal.nl/