Belangrijke overwinning voor Vriendenschaar

10-12-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Arie van Noordenne

De uitwedstrijd bij één van de titelkandidaten Valto stond voor Vriendenschaar in het teken van aanhaken bij de kop van de ranglijst of naar beneden kijken. Door een zwaar bevochten nipte overwinning in De Lier is Vriendenschaar weer dichtbij de koplopers VEO en Fortis gekomen met 1 punt achterstand.

Het werd een tot de laatste minuut toe spannende korfbalwedstrijd, die werd gekenmerkt door uitstekend verdedigen, waardoor de gevaarlijke Valto schutters aan banden werden gelegd. Aanvallend verzuimde de groenzwarte ploeg om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen en hoewel het bijna de gehele wedstrijd een voorsprong had, kon het pas in de laatste minuut de zege veilig stellen.

Vriendenschaar startte uitstekend, binnen enkele minuten nam het een 0-3 voorsprong. Valto probeerde aan te haken, maar kon niet voorkomen dat er na 10 minuten een 2-6 stand op het scorebord stond. Het CABholland-team had in die periode een groot veldoverwicht, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken.

Slechts een benutte strafworp was de schamele oogst van de volgende 12 minuten, waardoor Valto terug kon komen naar 6-7. In de slotfase van de 1e helft zorgden de Vriendenschaar-schutters Nolan den Boer en Christian Brouwer voor de 7-9 voorsprong bij rust.

Ook de 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld, uitstekend verdedigen maar ook weer een (te) lange periode zonder zelf te scoren. Ook nu was er na de 9-12 voorsprong na 10 minuten weer een te lange doelpuntloze periode van Vriendenschaar en bracht het aanvallend te weinig. In de 17e minuut kwam de thuisploeg voor de eerste keer in deze wedstrijd langszij ( 12-12 en even later 13-13) . Julia v.d.Aa en jeugdspeler Julian Voorwinde kwamen in de ploeg, waardoor er meer aanvallende dreiging kwam. Na de afstandstreffer van Christian Brouwer kreeg Julian na een uitstekende actie een strafworp mee en dat betekende 13-15. Toch kwam Valto in de slotfase nog terug, optimaal gesteund door het eigen publiek knokte de ploeg uit De Lier zich met nog 2 minuten te spelen toch weer naast Vriendenschaar.. Maar net als vorige week trok Vriendenschaar weer aan het langste eind . De bevrijdende laatste treffer kwam met nog 25 seconden op het scorebord uit handen van topscorer Nolan den Boer, die met zijn 6e treffer voor de 16-17 overwinning zorgde en daarmee voor de aansluiting bij de koplopers.

A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar om 17.10 uur thuis in De Wielewaal tegen degradatiekandidaat Juliana.