• Kampioenen Clubkampioenschappen dames

    Onbekend

Clubkampioenschappen Selectie Turnen meiden OKK

26-06-2016, 22:50 | Lezersnieuws | Jurre Kraaijeveld

Op zaterdag 25 juni vonden de clubkampioenshappen plaats voor de selectie turnen meiden van OKK Hardinxveld. Voor de achttien turnsters van OKK was dit de laatste wedstrijd van het turnseizoen.

De jongste turnsters Pam Plaisier, Indy van Wijngaarden, Anne-Sophie Slob en Jasmijn Bout begonnen op het onderdeel sprong. De meiden hebben mooie oefeningen laten zien voor hun eerste wedstrijdseizoen als pré-instapper. De vierde plaats was voor Indy, derde plaats voor Pam, tweede plaats voor Jasmijn en op de eerste plaats Anne-Sophie.

De vier turnsters van de categorie Instap hebben uitstekend hun best gedaan op de clubkampioenschappen. De turnsters gingen goed van start op het onderdeel vloer. Ze behaalden allemaal een hoog cijfer op dit onderdeel. Als laatste kwam het onderdeel balk. Dit was nog wel even spannend, maar de turnsters hebben mooie handstanden en sprongen laten zien op dit onderdeel. De vierde plaats was voor Romy van Houwelingen, derde plaats voor Tamara de Ruiter, tweede plaats voor Esmee van Wingerden en de eerste plaats was voor Britt Blokland.

De turnsters Merel Letterie, Danique van Noordenne, Britt Strijker en Emmelyn van Wijngaarden begonnen op het onderdeel de balk. Merel, Danique en Britt kregen hun hoogste cijfer op het onderdeel sprong en Emmelyn kreeg een heel goed cijfer op het onderdeel vloer. Merel werd eerste in de categorie pupil 1, in de categorie pupil 2 werd Britt derde, Danique tweede en Emmelyn kwam op de eerste plaats.

Ook voor de oudste meiden was afgelopen zaterdag de laatste kans om hun oefeningen van dit seizoen te laten zien. De jeugd en keuze meiden begonnen op brug en lieten hier alle zes een mooie oefening zien. Ze vervolgden de wedstrijd op de onderdelen balk, vloer en sprong. Uiteindelijk leverde dit voor Mirjam de Ruiter en Priscilla Spencer een mooie eerste plaats op. Nienke Stam en Nomie Bergwerff werden tweede en de derde plaatsen waren voor Alicia van Wingerden en Britt de Bruijn.

Clubkampioen van de verplichte oefenstof was geworden Emmelyn van Wijngaarden, ze scoorde de hoogste punten van de vijftien turnsters. Mirjam de Ruiter werd clubkampioen bij de keuze oefenstof. Beide turnsters namen de kampioensbeker mee naar huis.