• Zorg de Baas

    D. Vogel

Cursus "de Zorg de Baas" Dementie

17-01-2018, 16:40 | Lezersnieuws | Servanda

Binnenkort start in Hardinxveld-Giessendam de cursus De Zorg de Baas Dementie. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Servanda. De cursus is specifiek gericht op mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met (vermoedelijk) dementie.

Dementie is een ziekte die grote gevolgen heeft. Zowel voor degene die de ziekte krijgt, als voor mensen in de omgeving van de persoon. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. Mede door het contact met groepsgenoten is er ruimte voor (h)erkenning. We bieden handvatten voor uzelf om meer grip te krijgen op uw eigen situatie.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst en vindt plaats bij Servanda op donderdagavond van 19.00 uur tot 21:00 uur op de volgende dagen:

22 februari, 1 maart, dinsdag 6 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart en 19 april.

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Wanneer u vragen heeft of u wilt zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met Servanda via telefoonnummer 0184-612771 of per e-mail info@servanda.nl.

Servanda locatie De Ducdalf kunt u vinden aan de Scheldestraat 1 in Hardinxveld-Giessendam.

Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!