Cursus Sportief afvallen in Gorinchem

11-09-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Rivas Zorggroep

De cursus Sportief afvallen bij Rivas Zorggroep in Gorinchem begint op vrijdag 22 september. Deelnemers gaan gedurende dertien weken aan de slag met voeding en beweging: met metingen, tijdens beweegsessies en met voedingsadvies. Dat doen ze onder deskundige begeleiding van een diëtist en beweegcoach van Rivas Zorggroep. Zij helpen de deelnemers hun doel te behalen.

Metingen en begeleiding

'Door gezonde voeding en voldoende beweging te combineren, verbeteren de deelnemers hun conditie en neemt hun gewicht af', vertelt Rebecca Kets de Vries, diëtist bij Rivas. 'In vorige cursussen verloren de deelnemers gemiddeld tien kilo in dertien weken.' Om de resultaten inzichtelijk te maken, meten ze aan het begin en einde van de cursus onder andere hun vetpercentage, spiermassa en bloeddruk. Verder kijken ze naar hun voedings- en beweegpatroon.

Van de diëtist van Rivas krijgen de deelnemers praktische tips en adviezen over gezonde voeding. Dat gebeurt tijdens een drietal workshops. Daarnaast komen de deelnemers wekelijks in beweging. De beweegcoach van Rivas staat tijdens deze sessies de deelnemers bij met een passend beweegprogramma.

Proteïnedieet

Om de weg naar een gezonde leefstijl een impuls te geven, kunnen de deelnemers tijdens de cursus het proteïnedieet volgen. Dat betekent dat ze het ontbijt en de lunch vervangen door een shake. Zo voorkomen ze een hongergevoel en kunnen ze 's avonds gewoon mee-eten met de warme maaltijd.

Informatie en aanmelden

De cursus Sportief afvallen begint op vrijdag 22 september en de beweegsessies vinden plaats van 18.30 uur tot 19.45 uur in Gorinchem. Deelname aan deze cursus kost € 199,- per persoon (inclusief alle metingen en begeleiding) of € 299,- met proteïnedieet en is alleen mogelijk na aanmelden via:

- het secretariaat van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via telefoonnummer (0183) 64 43 40. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur;

- e-mail: vodi@rivas.nl.