• Da Capo ontmoet Da Capo

    Da Capo - Gorinchem

DA CAPO ontmoet DA CAPO

13-10-2017, 11:11 | Lezersnieuws | DA CAPO

Regionaal gemengd koor "Da Capo" (Gorinchem) heeft voor het Herfstconcert van zaterdag 21 oktober een naamgenoot uitgenodigd: muziekvereniging "Da Capo" uit Giessenburg. Naast beide "Da Capo's" zijn er twee jonge solisten te beluisteren: saxofoniste Roos Ahsmann en pianist Gregory Wammes.

Het concert, dat vanaf 20:00 uur plaatsvindt in "De Til" te Giessenburg, belooft een avond te worden met prachtige, aansprekende klanken uit diverse windstreken.

Zo zingt het koor, dat onder leiding staat van dirigente Marilou Krouwel, het gevoelige "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij, maar ook swingende muziek van Ray Charles. De meer dan 50 zangers en zangeressen van Da Capo zingen ook songs uit bekende musicals als "Les Misérables" en "Soldaat van Oranje". Het koor zingt ook samen met een solist uit het koor: tenor Hans Sterkenburg.

Het orkest, met dirigent Bjorn van Pruijssen, speelt onder meer film- en musicalmelodieën, waaronder boeiende muziek uit "Pirates of the Caribbean". Ook zijn koor en orkest te beluisteren in een gezamenlijk werk.

Saxofoniste Roos Ahsmann, studente aan het Utrechts Conservatorium, speelt tijdens het concert enkele solo's met instrumentale begeleiding van Gregory Wammes. Deze pianist begeleidt niet alleen soliste en koor, hij zal ook een solo-improvisatie verzorgen. Elita Zoer presenteert de avond.

Kaarten (à € 7,50) voor dit bijzondere concert zijn te reserveren via mevr. H. Roos (0183-628042) / voorzitter@dacapgorinchem.nl. Meer informatie: www.dacapogorinchem.nl