De sportzomer van 2016!

06-04-2016, 15:31 | Lezersnieuws | NSK

De zomervakantie, een tijd van plezier en lekker even niets hoeven. Kinderen hoeven niet naar school en de sportactiviteiten op verenigingen liggen vaak stil. De competitie is afgelopen, een vakantie staat op de stoep en de tv kleurt oranje voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hoe kan je de sportzomer van 2016 vullen en helemaal in de Olympische stemming komen? Door sportief bezig zijn en deel te nemen aan een sportkamp!

Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind. Het draagt bij aan de sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling van een kind! De sfeer tijdens een sportkamp is ontspannen, er is geen druk om iets te leren en juist hierdoor leren de kinderen ontzettend veel nieuwe vaardigheden! De kinderen leren om samen te werken en zo maken ze ook sociale contacten. Hun zelfvertrouwen wordt vergroot en ze zitten lekkerder in hun vel. Sportkampen zorgen voor een actieve week vol met plezier.

Voor veel ouders is dit ook de laatste zomer voor een grote verandering. Hun 4-jarige kind gaat naar de basisschool, hun 12-jarige kind gaat naar de middelbare school of als de kinderen nog iets ouder zijn gaan ze zelfs al studeren en uit huis. Iedere ouder wil zijn of haar kind hier goed op voorbereiden, maar zo een stap is ook voor een ouder altijd lastig. Sportkampen kunnen hierbij helpen!

Er zijn allerlei soorten en maten sportkampen. Er zijn dagkampen en kampen met overnachting. De duur van de sportkampen verschilt. Er valt voor alle kinderen genoeg te leren op een sportkamp. Ze kunnen zich helemaal op één sport focussen, maar er zijn ook kampen waar meerdere sporten tegelijk behandeld zullen worden: het Multisportkamp of het Sport- & Spelkamp. Ook in de meivakantie vinden er al verschillende sportkampen plaats.

Om in te schrijven of voor meer informatie kunt u onze site bezoeken:

www.nationalesportkampen.nl