• 'Buurman Chef' Marieke, met buurman Cor en burgemeester Heijkoop

    Deelcafé De Buurman

Deelcafé De Buurman bijna 2 jaar: dubbel feest!

09-07-2018, 20:26 | Lezersnieuws | Dick

Deelcafé De Buurman bijna 2 jaar: dubbel feest!

Met het 2-jarige bestaan van Deelcafé De Buurman in zicht (september 2018) hebben we feestelijk nieuws te melden: Marieke Vonk komt (parttime) in dienst als ‘Buurman Chef’ en zal vanaf september officieel de dagelijkse organisatie verzorgen.

Dat dit nieuws gepaard gaat met de opening van een tweede Deelcafé (‘De Buurvrouw’ in Kapelle) maakt de vreugde compleet. Na bijna 2 jaar ziet De Buurman hiermee namelijk twee lang gekoesterde wensen in vervulling gaan: enerzijds het slagen van de opzet in Hardinxveld en dus de mogelijkheid tot verder groeien en professionaliseren. En anderzijds het verspreiden van het Deelcafé-concept naar andere gemeenten.

Marieke over haar nieuwe functie: ‘Het is een eer voor mij om dit werk de komende tijd door te blijven zetten, en van mijn passie mijn baan te mogen maken. Mijn drijfveer achter het werk bij de Buurman zal hetzelfde blijven: ‘iedereen die dit nodig heeft iets laten merken van het feit dat hij of zij gezien wordt. En welkom is om even tot rust te komen door middel van een praatje en koffie’’.

Aan het non-profit en vrijwillige karakter van het Deelcafé-concept verandert overigens niet veel: 100% van de horeca-opbrengst wordt nog steeds geschonken aan projecten van ‘Hardinxvelders ver weg’. Ook alle deelgenoten (vrijwilligers) blijven zich kosteloos inzetten. De nieuwe functie van Buurman Chef wordt dan ook volledig bekostigd door de Buurman Businesspartners, oftewel de zakelijke partners waarmee De Buurman samenwerkt.

Meer lezen over de mogelijkheden of meedoen? Kijk op http://www.deelcafedebuurman.nl/buurman-businesspartners.

Voor meer informatie over Deelcafé De Buurvrouw, ziehttps://www.facebook.com/deelcafedebuurvrouw