Dementie: Doe ik nog mee?

14-02-2018, 14:38 | Lezersnieuws | Davinia

Het Alzheimercafé  Hardinxveld-Giessendam organiseert op 28 februari a.s. een avond in De Lange Wei met als thema: “Dementie; die ik nog mee?” Eric Zwiers is deze avond  gastspreker. De avond start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Er is de laatste tijd opvallend veel media-aandacht voor het dagelijkse leven met Dementie. De naasten van iemand met de diagnose Dementie weten als geen ander wat voor impact dit heeft en wat voor vragen het oproept.

Journalist Erik Zwiers heeft drie jaar lang onderzoek gedaan  naar het dagelijks leven met Dementie en schreef hierover het aangrijpende en prachtig vormgegeven boek “Zolang ik er ben: Alzheimer en het dilemma van de vervliegende geest.”

Voor het boek volgt hij zes mensen met de diagnose Alzheimer en beschrijft tegen welke vragen ze aanlopen. Vragen die duidelijk maken dat leven met dementie kan leiden tot maatschappelijke dilemma’s. Ook laat Zwiers zien waar antwoorden te vinden zijn voor een waardig leven met Dementie en de verantwoordelijkheid van ons allen.

In een 45 minuten durende multimediale lezing vertelt hij op inspirerende wijze over zijn onderzoek en bevindingen. Tevens zal hij de dialoog met de gasten aangaan. Kopers van het boek ontvangen tijdens de lezing 15% korting en kunnen het boek laten signeren. De kosten voor het boek “Zolang ik er ben” bedragen deze avond € 25,00  i.p.v. €29,95.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit  te wisselen.

 

De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie.

De toegang en consumpties zijn gratis.