• Van links naar rechts; Docent Henk Sprong, de gediplomeerde lascoördinatoren Ricard Boon, Ad Middelkoop, Henry Maas, Ton Maasland, Rick van Beuzekom, Jeroen van Noorloos en Ton van der Schans (niet op foto). Zittend: Directeur Walter van de Graaf van S2C.

    O. de Leeuw

Diploma-uitreiking lascoördinator niveau B bij S2C

26-04-2016, 08:40 | Lezersnieuws | Jaco den Besten

"Van ijzer wordt je wijzer" is het motto na het behalen van een diploma lascoördinator.

Het jonge bedrijf Solutions to Connect (S2C), gevestigd op Industrieterrein Avelingen-West te Gorinchem en een zusteronderneming van TLS Totaal in LasService, is de uitdaging aangegaan om werknemers uit de regio die werkzaam zijn in de metaalbranche op lastechnisch niveau te onderwijzen.

"De wet- en regelgeving stelt kennis op lastechnisch gebied verplicht. Dus als we de kwaliteit in de maakindustrie op niveau willen houden binnen deze regio, zullen we met z'n allen ons beste beentje bij moeten zetten"; aldus directeur Walter van de Graaf.

S2C beschikt al 2 jaar over een volledig uitgeruste accommodatie in Gorinchem om lassers praktisch en theoretisch te onderwijzen volgens de eisen van het Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL). Tevens is de onderneming ook geaccrediteerd om lastechnische opleidingen op kaderniveau te geven.

Én met succes! Inmiddels hebben een 7-tal werknemers uit de Alblasserwaard en het Land van Heusden en Altena hun diploma lascoördinator niveau B behaald. Een slagingspercentage van 100%!

S2C gaat door met het opleiden van lassers. Eind mei 2016 doet de volgende groep lassers weer eindexamen. Daarna volgen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, welk start in september 2016.

Voor meer informatie over lasopleidingen in de regio, zie www.solutions2connect.nl of stuur een e-mail naar info@solutions2connect.nl

Bijschrift foto: Van links naar rechts; Docent Henk Sprong, de gediplomeerde lascoördinatoren Ricard Boon, Ad Middelkoop, Henry Maas, Ton Maasland, Rick van Beuzekom, Jeroen van Noorloos en Ton van der Schans (niet op foto). Zittend: Directeur Walter van de Graaf van S2C.