• Voorzitter D. Koppelaar ontvangt de cheque uit handen van dhr Ramzam van de ING

    Marian den Ouden

EHBO Giessendam mag cheque van €3000,- in ontvangst nemen

13-03-2018, 16:08 | Lezersnieuws | Marian

Op 10 maart was het eindelijk zover; na de stemperiode van 3 weken eind januari en begin februari werd de uitslag bekend gemaakt van de actie Help Nederland Vooruit.

In deze periode kon iedereen via internet een stem uitbrengen op 1 van de 5 maatschappelijke initiatieven die deel namen aan de actie van de ING in de regio Dordrecht om zo een donatie te verdienen.

De EHBO afd. Giessendam hoopte op een mooi bedrag om hiervan een nieuwe reanimatiepop te kunnen kopen. Ook staat een AED Trainer op het verlanglijstje van de vereniging.

 

EHBO Giessendam had de 2e plaats behaald van het aantal uitgebrachte stemmen, goed voor een donatie van €3000,-. Een bedrag dat zeker goed besteed zal worden.

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam is al enige tijd een werkgroep actief om de gemeente Hartveilig te maken. Dit houd in dat er binnen een straal van 500 meter een AED (Automatische Externe Defibrillator) beschikbaar is en dat er burgerhulpverleners oproepbaar zijn die zo snel mogelijk kunnen starten met een reanimatie in geval van een hartstilstand. Hierdoor wordt de kans op overleven aanzienlijk vergroot.

Een AED meet of er nog activiteit in de hartspier is en geeft zo nodig een schok.

 

Bij de EHBO afdeling Giessendam worden naast EHBO cursussen voor beginners en herhalingslessen voor gediplomeerden ook reanimatiecursussen gegeven. Hiervoor komen de nieuwe materialen natuurlijk zeer goed van pas om de hulpverleners zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Wilt u ook een EHBO of reanimatiecursus volgen? Stuur dan een mailtje naar EHBOGiessendam@hotmail.nl of bel 0184-614546