• 'Als zingen voelt als ademen.' De dirigent en leden van het elfkoppige Dordtse ensemble delen de passie om een vocale uitdaging aan te gaan.

    Close Singers Ensemble

Groeiende kersttraditie ook in Hoornaar

04-12-2018, 14:25 | Lezersnieuws | Communicatieadviseur

'Kom allen tezamen en verwonder u op 18 december in de dorpskerk'

De kerst sing-in is een groeiende traditie en ook Hoornaar is daar dit jaar deelgenoot van. Het Close Singers Ensemble uit Dordrecht (kortweg CSE) luidt dinsdagavond 18 december samen met de inwoners de kerstdagen in.

CSE is een elfkoppig ensemble onder leiding van Bert van der Weiden. Die twaalf leden delen onder het motto 'Als zingen voelt als ademen' de passie om een vocale uitdaging aan te gaan met bijzondere arrangementen en de boodschap van Gods liefde. Het repertoire bevat vier-, vijf- en zesstemmige arrangementen. Veelal à capella, maar ook met pianobegeleiding en een enkele orkestopname. Het ensemble stelt voor de sing-in een speciaal programma samen met mooie kerstmuziek afgewisseld met samenzang. Van 'Komt allen tezamen' tot 'Mary did you know?' en van 'Silent Night' via 'Komt verwondert u' naar 'Ere zij God' en 'A midwinter Noël' ... . 

De kerk aan de Dorpsweg 10 is vanaf 19.30 uur open. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Zoals het hoort bij een sing-in: iedereen is welkom en de toegang is gratis.