• Hardinxveld voor de aftrap

  Teus Stam
 • Robin de Kok voor een vrije trap

  Teus Stam
 • Poging Hardinxveld net buiten de kruising

  Teus Stam
 • Vrije trap voor de thuisclub

  Teus Stam
 • Aron van Andel wordt verzorgt door Arie de Waard

  Teus Stam

Hardinxveld verliest tweede bekerwedstrijd

10-09-2017, 11:40 | Lezersnieuws | Teus Stam, wedstrijdzaken vv Hardinxveld

Hardinxveld heeft in de uitwedstrijd tegen cvv Zwervers het tweede verlies in de bekerpoule geleden. De inspiratie ontbrak bij Hardinxveld om er tegen de zondagtweedeklasser in Capelle ad IJssel een echte wedstrijd van te maken. De thuisclub profiteerde in de eerste helft van het balverlies en de dekkingsfouten bij Hardinxveld. Dit leverde bij de pauze al een 3-0 achterstand op. In de tweede deel werden Robin de Boon, Niels Nomen en Richard Zwakhals vervangen door Christian Verschoor, Johan Woltman en Michael Visser.

Hardinxveld bood wat meer tegenstand en kreeg mogelijkheden om iets terug te doen in het eigenlijk al gestreden duel. Halverwege de tweede helft werd Johan Woltman binnen de zestien omver gekegeld en benutte Michael Visser de pingel. Na de 3-1 drong Hardinxveld wat meer af op de helft van de thuisclub. Na een afgeslagen kopbal van Vincent van Lopik schoof Danny van den Bout de bal rakelings buiten de paal. Toen dat niet lukte liet Hardinxveld de teugels weer vieren en leverde dat Zwervers nog een strafschop op en Patrick Zwakhals een rode kaart. De penalty werd tegen de lat geschoten maar op de valreep werd het door een ingekopte voorzet alsnog 4-1 voor de thuisclub.

Na het eerdere 2-1 verlies tegen Nieuw Lekkerland en deze nederlaag bij cvv Zwervers is Hardinxveld uitgeschakeld in de bekerpoule. Komende zaterdag 16 september wacht Hardinxveld nog wel de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Sliedrecht. De buren uit Sliedrecht hebben dan aan de Sluisweg al voldoende aan een kleine nederlaag om door te gaan naar de knockoutfase van de beker. Een week later op zaterdag 23 september begint Hardinxveld dan aan de competitie met de thuiswedstrijd tegen sv Meerkerk.