• van links naar rechts: Maarten,Robert, Wesley, Youri, Joel, Nick en Tom

    Wout

Herenteam 2 Network Kampioen!

11-06-2018, 20:01 | Lezersnieuws | Bc

Maandag 28 mei speelden Youri, Nick, Maarten Tom en Robert de alles beslissende kampioenswedstrijd in de competitie van Regio-Zuid. Het team moest die avond minimaal winnen met 5-3. De wedstrijd begon erg spannend. Tom en Robert hadden de eerste wedstrijd net verloren. Vervolgens verloren ook Nick en Maarten hun dubbel.  

Na de dubbels was het tijd voor de singles. Tom wist zijn eerste set met 26-24 net niet te winnen. Met Joël aan de telefoon werd Tom toegejuicht toen hij zijn tweede set met 21-17 won. Vervolgens had Tom bloed geroken en maakte zijn tegenstander helemaal af tijdens zijn derde set. Het eerste punt voor ons was binnen. Roberts single werd zonder al te veel tegenstand gewonnen. Youri verloor zijn single helaas. Daarna was het de beurt aan Maarten. Ook hij moest hard vechten voor zijn single, die hij op het nippertje wist te winnen. De tussenstand was ondertussen weer gelijk, maar de druk was nog steeds heel erg hoog omdat er niks meer verloren mocht worden. Als we de laatste twee wedstrijden zouden winnen, was de eerste plek voor ons.

Vol goede moed begonnen Tom en Nick met de eerste dubbel. Na de eerste set zag het er slecht uit voor de overwinning. Ze verloren namelijk met 18-21. Ondertussen waren ook Youri en Robert begonnen met de laatste wedstrijd. De eerste set verliep beter dan het andere duo en resulteerde in overwinning met 22-20. Gelukkig herpakte Tom en Nick zich wat er toe leidde dat zij de tweede set wonnen met 21-19. In de tussentijd waren Youri en Robert minder goed aan het presteren. Zij verloren de tweede set met 20-22. Op dit moment was het alles of niets. Bij beide duo's was er dus één set  gewonnen en één verloren. De laatste sets wedstrijden werden tegelijkertijd gespeeld en waren alles beslissend. Tom en Nick waren als eerste klaar met hun wedstrijd die resulteerde in een ongelofelijke eindstand van 21-12. Het kampioenschap lag in handen van Robert en Youri. Het was een grote strijd; de punten gingen gelijk op. Uiteindelijk was Robert er klaar mee. Hij serveerde en smashte de return direct af. We konden het niet geloven dat het ons echt was gelukt en dat we door deze overwinning kampioen zijn geworden!