• Scorebord

    Rivertrotters

Hoek en Blok Dames gaan er weer met de winst vandoor

11-11-2017, 18:01 | Lezersnieuws | Steffie Duister

Zaterdag op de 11e van de 11e waren de Hoek en Blok Dames goed op dreef.

De wedstrijd tegen Klipperstars werd gestart met Samantha, Joyce, Michelle, Karin en Steffie. Na een goede sprongbal opende Samantha meteen de wedstrijd. Na 20 seconden scoorde Steffie na een snelle fast break. De toon was gezet want "ze zijn allemaal heel erg snel dus we moeten snel terug lopen", aldus de tegenstander. Helaas was snel terug lopen niet voldoende om de snelle fast breaks van de Hoek en Blok dames te stoppen. Waardoor de tegenpartij na 3 minuten al genoodzaakt was om een time out te nemen. De flow zat er goed in, vooral toen Karin besloot om er een fantastisch drietje in te schieten (dit was overigens niet de laatste). Hierdoor liet Michelle ook zien wat ze in huis heeft: een mooie score na een goede steal. We sloten de eerste periode af met 19 tegen 6.

In de tweede periode waren de Hoek en Blok dames niet te stoppen en de scores volgden elkaar snel op. Marjolein wist de juiste openingen te vinden en stond steeds op de juiste plaats. Ze maakte de ballen heerlijk af. Waarop de rest van het team ook goed kon blijven scoren. Dit zorgde voor een ruststand van 46-20. Alsof het vanzelf ging!

Doordat het juist vanzelf ging, liep het in het derde kwart een beetje mis. We waren niet meer gefocust en daardoor liep het niet. De verdediging was slap en zo kon de tegenpartij toch nog een beetje inlopen. Na een goede time-out werden we even op onze plek gezet. Strak in de defence en dan komt de aanval vanzelf. Dit bleek een goed advies te zijn. Nathalie hield de "tank" van Klipperstars goed in bedwang en met de nodige support vanaf de bank, kwamen we weer in de goede zone. Nathalie bewees niet alleen in de defence sterk te zijn, maar onder het bord goed te kunnen scoren. Het derde kwart werd afgesloten met 59-35.

In de vierde periode waren we weer on fire. Talitha liep tussen en open gaten door en scoorde daardoor mooie ballen. Karin maakte weer een driepunter (de 4e van de wedstrijd!) en ook Joyce liet zich niet zo makkelijk aan de kant zetten. Zij sloot de wedstrijd af met een mooie bal in de laatste 8 seconde. De Hoek en Blok Dames eindigden wedstrijd weer als eindbazen met een geweldige eindstand van 78-41.