• Een trotse Wisse en Julia met het boek met hun titel

  • Auteursfoto: Jaco Klamer

  • Het omslag met de door Wisse en Julia bedachte titel

Julia en Wisse van de Rehobothschool ontvingen prijs uit handen van schrijfster Ineke Kraijo

11-02-2016, 14:40 | Lezersnieuws | I. de Jong

Op dinsdagmiddag 9 februari was het feest in de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam. Kinderboekenschrijfster Ineke Kraijo overhandigde aan Wisse en Julia uit groep 6b van de Rehobothschool een gesigneerd exemplaar van haar nieuwe boek, 'Vechten tegen de golven'. Deze titel was namelijk bedacht door Wisse en Julia.

Ineke Kraijo: 'Een paar maanden voor het uitkomen van mijn nieuwe jeugdboek had ik nog steeds geen goede titel. Daarom besloot ik de hulp van leerlingen in te roepen en een prijsvraag uit te schrijven.'

Vanuit het hele land kwamen 320 inzendingen. Daaruit koos een jury, bestaande uit de uitgever, redacteur en schrijfster, de winnende titel: 'Vechten tegen de golven.'

Dinsdagmiddag waren de groepen 5b en 6b van de Rehobothschool uitgenodigd in de bibliotheek. De middag begon met een korte uitleg van Ineke Kraijo over de totstandkoming van het boek, daarna volgde een quiz met alle leerlingen en tenslotte ontvingen Julia en Wisse ieder een gesigneerd boek met daarop de titel die zij hadden bedacht.

'Vechten tegen de golven' speelt op Marken en vertelt het verhaal van Dirk die precies een eeuw geleden de heftige Stormvloed van 1916 meemaakte. Het boek is onder andere te koop bij boeksjop Rinnah, boekhandel Ritmeester en bij Blz. de Wingerd.