Kroonschijf Denk en Zet moeizaam naar winst

29-10-2016, 20:01 | Lezersnieuws | Piet Trapman

Een makkie zou het niet worden, thuis tegen Damcombinatie Nijmegen, daar waren de dammers van Kroonschijf Denk en Zet vooraf wel van overtuigd, maar ze maakten het zichzelf zaterdag wel erg moeilijk. Na bijna 5 uur dammen kon uiteindelijk toch nog een 11-9 overwinning worden genoteerd.

Terwijl buiten de zon uitbundig scheen, was er binnen aanvankelijk ook geen vuiltje aan de lucht. Ad de Hek kon na een sterke gespeelde positionele partij al na tweeënhalf uur dammen een tweetje noteren. Met remises van Jeroen Schakel en Dirk van Genderen bleef de voorsprong intact, maar toen kreeg Peter Hartog zomaar vanuit het niets een dam achter de oren. Hij speelde nog even door om een beetje te kunnen wennen aan de nederlaag, maar een half uurtje later was die definitief een feit. De daarop volgende puntendelingen van Wim Kalis, Kees Brandwijk en Dirk van Genderen bracht een 7-7 tussenstand op het scorebord.

Peter de Hek had intussen een mooie positie opgebouwd en hij wikkelde die bekwaam af naar winst: 9-7. Piet Trapman kreeg ook goede kansen, maar hij verkwanselde ze een voor een en moest genoegen nemen met remise. Aan Harm Jan van Rees de taak om het begeerde elfde punt binnen te brengen. Hij had een razend ingewikkelde partij achter de rug en stond volgens vriend en vijand vrijwel verloren. Van Rees had het echter allemaal goed bekeken en damde zich resoluut naar een punt. Met deze 11-9 overwinning handhaaft Kroonschijf Denk en Zet zich op de tweede plaats in de nationale eerste klasse.