• Remon van Goolen

    onbekend

lezing remon van Goolen

16-02-2018, 12:10 | Lezersnieuws | DANA

Donderdag 22 febr. 2018 organiseert de Volksuniversiteit Hardinxveld-Giessendam                                                haar vijfde lezing van dit seizoen.   Spreker is Dhr. Remon van Goolen   Titel van de lezing: de Inspiratiebron …   Korte beschrijving van de inhoud. (let wel: het kan zijn dat Remon van Goolen een recentere reis als onderwerp neemt)

Ondernemer en sportman Remon van Goolen werd ooit door een acute hernia op slag aan bed gebonden. Hij herstelde en begon aan een reeks van mentaal en lichamelijk zeer uitdagende en uitputtende sportondernemingen, die tot op de dag van vandaag dóórgaan! Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de Stichting `Noortje` ten gunste van zieke en gehandicapte kinderen. Wanneer deze lezing plaats vindt is er waarschijnlijk alweer een nieuw avontuur achter de rug, dus de inhoud van de lezing is op dit moment niet te voorspellen. Daarom hieronder een impressie van een eerder project van Remon om een indruk te krijgen van zijn activiteiten …

Remon van Goolen ging lopend, fietsend, kanoënd en zwemmend van de Noordkaap naar Hoogblokland

Zakenman en avonturier Van Goolen (56) die normaal in zijn eentje marathons loopt op alle continenten van de wereld, of woeste bergtoppen bedwingt, deed het niet alleen, maar nam drie vrienden mee. Topsportdeskundige Wim Verhoorn, navigatiespecialist Willem Peek, die dezelfde route aflegde op een elektrische fiets en de chauffeur van onze camper, pr-man en klusjesman Theo Sprong.

Alleen had hij het niet gered en er minimaal drie keer langer over gedaan. Nu hoefde ik niet over eten na te denken, werd ik verzorgd en werden de routes uitgestippeld. Ik moest er wel aan wennen. Vooral die ronkende camper vlak achter me. Veilig, maar bloedirritant als je niks anders hoort. Maar het went. Het is ook prachtig dat we dit avontuur met vier mannen met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar hebben kunnen beleven. Zeker als je beseft dat kinderen soms op jonge leeftijd ziek worden of met een handicap moeten leven,’’ aldus Van Goolen die met zijn krachttoer ook een slordige € 34000 ophaalde voor de Stichting Noortje. Een stichting die hij en zijn vrouw Manoek zelf in het leven hebben geroepen en die zich inzet     voor zieke of gehandicapte kinderen.

De lezing, aanvang 20.00 uur, zal worden gegeven in museum `De Koperen Knop` Binnendams 6 3373AD Hardinxveld-Giessendam   Leden hebben gratis toegang, introducé`s betalen 5 euro