• Zonnepanelen op het OKK gebouw

    Gemeente Hardinxveld-Giessendam

OKK gaat voor duurzaam

21-06-2018, 11:27 | Lezersnieuws | ShaunRoubos

Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld verduurzaamt. In navolging op de uitbouw van het clubgebouw, waarvan de verbouwingen nog altijd in volle gang zijn, heeft de vereniging nu ook de stap gezet richting verduurzaming. Gemeente Hardinxveld-Giessendam sprak met penningmeester Johan van Dam, die het project coördineert.

 

“We zijn enige tijd geleden in gesprek gegaan met Hagitech Zonnepanelen, een lokale speler uit Hardinxveld. De vereniging is groeiende en telt inmiddels ruim 1.000 leden, verspreid over de diverse sporten die we aanbieden. Dit betekent dat er zes dagen per week gebruikt wordt gemaakt van de beide sportzalen, wat de nodige stroomkosten met zich meebrengt, aldus Johan”. 

 

Met de 106 zonnepanelen die geplaatst zijn wil OKK de eerste stap zetten naar een energie neutrale toekomst. De panelen moeten gaan opleveren wat de vereniging jaarlijks aan stroomkosten verbruikt. Kortom, de meter moet naar nul.

 

Johan: “Het verduurzamen is en blijft en belangrijk aandachtspunt binnen OKK en met deze eerste stap hopen we onze ambitie steeds verder te realiseren”.