• Flyer Relax Kids

    OKK

OKK start met lessen Relax Kids

02-01-2019, 21:11 | Lezersnieuws | A.

Per 7 januari heeft OKK een nieuwe les op het rooster, Relax Kids.

Bedoeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De les duurt 45 minuten en is op maandagen van 18.00u. tot 18.45u. De eerste twee proeflessen zijn gratis.

Relax Kids. Het woord zegt het al, lessen om je kind om te leren gaan met de hectiek van alledag en spelenderwijs in balans te brengen. Ook een ideale tijd om voor het slapen lekker rustig te worden! De Relax Kids methode is een ontspanningstraining voor kinderen. Het is in 2001 opgezet in Engeland door Marneta Viegas. Het wordt inmiddels op veel scholen ingezet vanwege de positieve effecten. Ook in Nederland krijgt deze methode steeds meer bekendheid. 

Relax Kids lessen bestaan uit beweging, actief spel/rustig spel, rek oefeningen, kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties en visualisatie oefeningen. De kinderen leren van een actieve houding naar een ontspannen houding te gaan in zeven stappen. Relax Kids is voor álle kinderen. Het helpt kinderen om ‘het volle hoofd’ leeg te maken, beter te slapen, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Daarnaast heeft het een positief effect op kinderen met stress, autisme, ADHD (hyperactiviteit), HSP (hoog sensitief), trauma, depressies, boosheid en angstproblemen.