• bijenzwerm

    Raymond Coenraats

open imkerijdag van-de-baanhoek

03-07-2019, 20:51 | Lezersnieuws | Raymond

Op bezoek bij een imker

In het weekend van 13 en 14 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook in de Sliedrecht. Wij imkers van imkerij van-de baanhoek en imkerij Beesboss vertellen over het fascinerende leven van de honingbij, solitaire bijen, hommels en wespen en demonstreren graag wat er komt kijken bij onze mooie hobby.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden wij tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. U kunt ons vragen stellen over het maken van goede solitaire bijenhotels, de perfecte insect en vogel tuin

De openimkerij dag is bij:

Imkerij van-de-baanhoek

Baanhoek 435 Sliedrecht.