• renners over het Betuwepad wat speciaal voor de koers geopend wordt

    Jan de Bruin

Organisatie wielerronde H’veld-Giessendam gaat onverminderd door!

09-05-2018, 22:28 | Lezersnieuws | peter

Vorig jaar werd de 50e editie van de Wielerronde H’veld-G’dam verreden. Na het jubileumjaar gaat het comité onverminderd door met de 51e editie in 2018. Opnieuw zal de wielerkaravaan op 2e Pinksterdag de polder van Hardinxveld-Giessendam aandoen voor plezier en prestatie op de fiets én langs de kant.

Hardinxveld kent een aantal vaste evenementen en in het rijtje van onder meer Tentfeesten en motorcross hoort ook de wielerronde. Daar waar andere plaatselijke wielerronden stoppen vanwege ‘organisatorische problemen’, is het comité van de wielerronde Hardinxveld trots op de samenwerking met omwonenden, sponsors, gemeente en Waterschap. “De mensen kennen ons en houden rekening met het wielrennen”, aldus Jan Goedhart, die al zo’n 20 jaar bij de organisatie van de ronde is betrokken.

Volgens Jaap Buyk zit de kracht van het comité in het feit dat ze iets voor het dorp willen organiseren en daarnaast gek zijn van de wielersport. “Met een trouwe groep vrijwilligers lukt het ieder jaar weer om het geregeld te krijgen, al gaat het niet meer zo makkelijk als vroeger; De regels worden strenger en de wielrenners kiezen een specifiek programma en daar zijn sommige organisaties ook de dupe van. Je organiseert het niet voor jezelf en hoopt toch op mooie wedstrijden met veel renners. En daarom is het zo leuk als je toch ziet dat renners juist hier graag naar toe komen.”.

Dit jaar begint de ronde om 10.00 uur met Nieuwelingen (14-15 jarigen) met o.a. Thomas Verhoeven uit Sliedrecht. Om 11.30 uur starten de Junioren (16-17 jarigen). Dan komen om 13.30 uur de Regiorenners aan de beurt. Als slotstuk de 100km koers voor de Elite en Belofterenners. Deze start om 14.30 uur met o.a. Hardinxvelders Wim de Bruin, Patrick Kramer en Jacob Buyk  De finish wordt verwacht rond de klok van 17.15 uur. Start/finish op viaduct Spoorweg/Zwijnskade. Toegang gratis.